Şehit üsteğmen Taşçı'nın cenazesi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit üsteğmen Taşçının cenazesi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 14:37

Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın cenazesi, İstanbul'da son yolculuğuna uğurladı.Törende Taşçcı’nın eşi Özlem kendisine eşlik eden kadın yüzbaşının eline bırakmazken, kardeşi Enes ise tabuta sarılarak gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN KARDEŞİ TABUTUNU SON KEZ ÖPTÜ / Foto Galeri

Şehit Üsteğmen Taşçı için Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen törende, Taşçı’nın dedesi Muhlis Taşçı, babası Müslüm Taşçı, annesi Hamiyet Taşçı, eşi Özlem Taşçı ve kardeşi Enes Taşçı taziyeleri kabul etti. Cenazeye katılan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da aileye başsağlığı dilediler.

Törenden önce Taşçı’nın eşi kendisine eşlik eden kadın yüzbaşının elini bırakmadı. Taşçı’nın bu yıl üniversiteden yeni mezun olan kardeşi Enes ve babası Müslüm Taşçı tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Bakan Özak, Vali Mutlu ve 1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu, tören öncesinde aynı camiden cenazesi kaldırılan Ayfer Cansever’in ailesine de başsağlığı dilediler. Bakan Özak, burada basın mensuplarının soruları üzerine, "Eğitim uçuşunda olan bir olay. Maalesef bütün bu kardeşlerimizi kaybettik, acımız çok büyük. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Maalesef böyle olaylar olabiliyor ama acımızı hep beraber paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz ve metanetle bu şehit aileleri, anne ve babaları bu işi karşılıyor. Türk milletinin de büyüklüğü burada" dedi.

Haberin Devamı

Kemal Taşçı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, öğleyin İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına kondu. Kortej eşliğinde bu şekilde taşınan Taşçı’nın naaşı, cenaze aracına konduktan sonra götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği’nde defnedildi. Törene ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Cenazeye, Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı adına çelenk gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!