Öcalan LCD televizyonuna kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Öcalan LCD televizyonuna kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 10:42

İMRALI Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a televizyon verildi.

Haberin Devamı

Daha önce radyodan sadece TRT FM’i dinleyen Öcalan, koğuşuna konulan küçük televizyondan beş kanalı izleyebiliyor.

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda 11 yıldır yatan Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarında iyileşmeler yapılmıştı. Yalnızlıktan yakındığı için, kaldığı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne 13 ay önce PKK’lı Bayram Kaymaz, Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir ve TİKKO’cu Hakkı Alpan nakledilmişti.

Bugüne kadar sadece radyo dinleyip, avukatlarının ziyaretlerde getirdiği gazete, dergi ve kitapları okuyan Abdullah Öcalan’a uzun süredir istediği televizyon nihayet verildi. Geçen hafta kaldığı odaya konulan televizyondan Öcalan sadece 5 kanalı izleyebiliyor.

DİĞER MAHKUMLARLA VOLEYBOL OYNUYOR

Her gün düzenli olarak havalandırmaya çıkan, haftanın belirle günleri cezaevindeki diğer mahk?mlarla hobi odasında bir araya gelip avluda voleybol da oynayan Abdullah Öcalan, haftanın çarşamba günleri avukatlarıyla, her ayın ikinci ve dördüncü pazartesi günleri ise birinci derece akrabalarıyla açık görüşme yapıyor.

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN YALANLAMA GELDİ

Haberin yayınlanmasının ardından Adalet Bakanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün (09.01.2011) bazı internet haber sitelerinde yer alan İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü Abdullah Öcalan’a televizyon verildiği’ yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!