Başkan beni yalanlamadı

Güncelleme Tarihi:

Başkan beni yalanlamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:25

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker’in açıklamalarına jet hızıyla yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay’da ihmal olduğunu savunarak, “15 yılda bir dosya nasıl bitmez, bunu açıklamadı” dedi.

Bozdağ, Gerçeker’in açıklamalarından sonra Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayarak şunları söyledi:

Özen gösterilmemiş

“Açıklamaları, ortaya çıkan manzara karşısında mazeretlerini sıralamaktan ibaret. Sayın Başkan da benim dediklerimi yalanlamadı. İş yükünün yoğunluğunun biz de farkındayız ama yaklaşık 6 yıllık zaman verildi, bu dosyalar neden tasfiye edilmedi? Açıkladığı bir dosyada geliş tarihine ve duruşma verilen günün 31 Aralık 2010’dan sonraya bırakılmasına bakıldığında gerekli özenin gösterilmediği görülüyor. Bu noktada bir ihmal olduğunun somut göstergesi budur.

Tedbir alacağız

Hizbullah dosyalarında tutuklama tarihine baktığımızda 2000 yılı. Hatta 1996’dan bile tutuklama verilmiş dosyalar var. Toplamda 11 yıla, 15 yıla tekabül ediyor. 15 yılda bir dosya bitirilemez mi, ben bunu soruyorum. Hizbullah dosyası 2010’da Yargıtay’a gelmiş gibi söylüyor. Hizbullah dosyası Yargıtay’a kaç kez gelmiş, gitmiş bunu öğrenmek istiyorum. Yargıtay’ın iş yükünü azaltmak için birtakım adımlara ihtiyaç var. Bu adımlar da atılacaktır. Tedbir alanlara ‘Aman şu tedbirleri almayın’ demek de fevkalade yanlıştır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!