Garnizon koşusuna valilik engeli

Güncelleme Tarihi:

Garnizon koşusuna valilik engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 14:27

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 91 yıldır gerçekleştirilen “Garnizon Koşusu”nun bu yıl yapılamamasının nedeni ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Garnizon Koşusu’nun bu yıl, Ankara Valiliği’nin tam 17 gün önce yayınladığı bir genelge nedeniyle düzenlenemedi.

 

Ankara Valiliği’nin 10 Aralık 2010 tarihini taşıyan genelgesinde, “Ankara Halkının günlük yaşamının etkilenmemesi için alınacak önlemler” yer alıyor. Bu önlemler arasında, mahalli bayramlarda “ana caddelerde genel yaşamı olumsuz etkileyecek yaya ve motorize programların uygulanmasının yasaklanması” da yer alıyor. Genelgeye göre bu yasaklar, sadece “ulusal ve uluslararası nitelikteki takvim ve programlara bağlanmış faaliyetler” çerçevesinde uygulanmayacak.

 

Bu genelge çerçevesinde 91 yıldır yapılan Garnizon koşusuna bu yıl yasak getirilmesi de, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi de “mahalli kutlama” kapsamına alınması anlamına geliyor.

 

Haberin Devamı

Garnizon koşusu her yıl geleneksel olarak Kara Harp Okulu öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, genellikle okul binası-Genelkurmay Kavşağı-Sıhhiye Ordu Evi Önü-Necatibey Caddesi-Gençlik Caddesi güzergâhını izleyip, koşularını Anıtkabir’in Tandoğan girişinde bitiriyorlardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!