Yatakta panikleyen koca ağır kusurlu

Güncelleme Tarihi:

Yatakta panikleyen koca ağır kusurlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 00:00

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, eşinin cinsel ilişkiye girmeyi bilmediğini iddia eden kadını haklı bularak, kocanın “ağır kusurlu” olduğuna karar verdi.

DAVACI kadın, eşi bilmediği için cinsel ilişki kuramadıklarını, çocuklarının olmadığını, eşiyle aralarında geçimsizlik başladığını belirterek, nafaka ve maddi-manevi tazminat istemiyle boşanma davası açtı. Davalı koca ise eşi istemediği için ilişkiye giremediklerini, birlikte hocaya bile gittiklerini söyledi. Ankara 10’uncu Aile Mahkemesi, raporlarda çiftin cinsel ilişki kuramadıklarının belirlendiğini vurgulayarak, şöyle dedi: “Kocanın heyecanlanması, eşinin de ailesinin baskısıyla evlenmiş olmasının etkisiyle kaçınması sonucunda taraflar arasında, birlikte yaşadıkları 7 ay süreyle cinsel ilişki kurulamadığı anlaşılmıştır. Yargıtay’ın yerleşmiş kararlarında her iki tarafın da cinsel ilişki kurmalarına bir engel bulunmaması halinde, cinsel ilişkiyi sağlama görevinin, cinsel ilişkide aktif olan erkeğe ait olduğu kabul edilmektedir. Ancak eşiyle güç kullanarak onun isteği dışında cinsel ilişki kurmadığı için, kocayı kusurlu bulmak yanlış olacaktır. Çift eşit kusurludur.”

Mahkeme çifti boşarken, kadının tazminat ve nafaka talebini kabul etmedi. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay, bir sorun bulunmadığı halde, cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyen kocanın kusurlu olduğunun anlaşıldığını belirti. Yargıtay boşanma kararını onarken, kocanın tazminat ödemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da kararı onadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!