Ermeni Maryam için umut Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Ermeni Maryam için umut Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 00:00

Ermenistan’da yerel yönetimin evini yıktığı 5 çocuk annesi Maryam Gişyan, Türkiye’ye gelerek sığınma talebinde bulundu.

Gişyan, “Türkiye’nin bana ve çocuklarıma sahip çıkacağına, bize kucak açacağına inanıyorum. Ülkemde kalamam artık” dedi.  Maryam Gişyan’ın Erivan’daki evi için, Sovyet dönemi kurallarına göre mülkiyet değil sadece kullanım hakkı verildiği gerekçesiyle 2004 yılında yerel yönetim tarafından yıkım kararı çıkarıldı. Gişyan evin yıkılmaması için mücadele etti ancak başarılı olamadı. Ev yıkıldı, yerine oto galeri yapıldı.
‘Adalet Türkiye’de’
Temmuz ayında Ermenistan basınına konuşan Gişyan, “Ülkemde adaleti bulamadım, Türkiye’ye iltica etme kararı aldım” dedi. Gişyan, 15 Kasım’da da 5 çocuğunu Ermenistan’da bırakarak 1 aylık vizeyle Gürcistan üzerinden otobüsle Türkiye’ye geldi ve Yabancılar Şube Müdürlüğü İltica Büro Amirliği’ne sığınma dilekçesini verdi. Vizesi bugün dolacak Gişyan’ın başvurusu nedeniyle vizesi de donduruldu. Şimdi bir otel odasında çıkacak kararı bekleyen Gişyan, şöyle konuştu:
‘Beni ancak Gül anlar’
“Türkiye’ye sığınmak için çocuklarımı sokakta bırakarak buraya geldim. Otobüs parasını bile borç aldım. Çocuklarım her gün arayıp ‘Anne bizi ne zaman alacaksın?’ diye soruyorlar. Onlar telefonda ağladıkça ben kahroluyorum. Başvurumun kabul edileceğine inanıyorum. Ankara’ya gidecek param olsa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek isterdim. Beni ancak o anlar ve yardım eder.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!