Son yemek

Güncelleme Tarihi:

Son yemek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Hıristiyan kızı Soney ile Müslüman kocası Zekeriya Vural’ın kafalarına sıkılan birer kurşunla öldürülmeden önce, katilleri ağabey Gönay Öğmen ile buluştukları barış yemeğinin görüntüleri, lokantanın güvenlik kameralarında bulundu. Ağabey ise suçunu itiraf etti: “Kilisede düğüne karşı çıktı, küfretti, çekip öldürdüm.”

Haberin Devamı

ÖLÜM BULUŞMASINDAN BİR DAKİKA ÖNCE / WEB TV

GİZLİCE evlenen kızkardeşi Soney (26) ile eşi Zekeriya Vural’ı (29) Fatih’te otomobilin içinde öldüren Gönay Öğmen, çifte cinayeti emniyetteki ifadesinde soğukkanlılıkla anlattı. Dün tutuklanıp cezaevine gönderilen Öğmen, Zekeriya Vural’la, Hıristiyanlığa geçmesi ve düğün yeri ile ilgili yaşanan tartışmada kendisine küfür etmesi nedeniyle cinayetleri işlediğini itiraf etti.
Çifte cinayetten sonra Fatih’teki Güvercinciler Derneği’nde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim olan Gönay Öğmen, pişman olduğunu söyledi.

Özel hayatını paylaşmazdı

Gönay Öğmen, iddiaya göre şöyle ifade verdi: “Biz iki erkek 3 kız kardeşiz. Ben ilkokul mezunuyum. Kız kardeşim Soney, lise mezunudur ve 3-4 yıldır evimizin bir iki sokak alt tarafından bulunan eczanede kalfa olarak çalışmaktadır. Soney özel hayatı ile ilgili bizimle herhangi bir şey paylaşmaz. Sorduğumuzda da konuyu bir şekilde kapatırdı. Kız kardeşimin eve gelmediği bir akşam babam, ‘Zekeriya isimli Müslüman biri ailesiyle gelerek Soney’i istedi. Ben de çocuğun Müslüman olması nedeniyle vermedim’ dedi. Zekeriya’nın adresini ararken, annem arayıp ‘Soney ablanız Zara’nın evinde’ dedi. Ablamın evine gittim. Bir saate yakın konuştuk.

“Zekeriya’yı seviyorum”

Soney’e, ’Bu iş nasıl olacak, babam bu işe karşı çıkıyor. Ailemiz böyle bir şeyi kabul etmiyor’ dedim. Soney, ‘Zekeriya’yı seviyorum. Evlenmeye karar verdik. Ailelerimiz karşı çıksa dahi evleneceğiz. Üstelik Zekeriya Hıristiyan olmayı kabul etti. Düğünümüz de kilisede olacak’ dedi. Bunun üzerine ben de kardeşime Zekeriya’yı da al gel. Hem bir yemek yer hem de bu meseleyi konuşuruz diye buluşma teklif ettim. Soney, Zekeriya’nın rahatsızlık geçirdiğini ve hastanede tedavi gördüğünü çıktığında buluşacağımızı söyledi. Bu konuşmadan sonra Soney hiç eve gelmedi. Ablamın yanında kaldı. 8 Aralık’ta Soney bana telefon açarak ‘Zekeriya hastaneden taburcu oldu Cumartesi günü buluşalım’ dedi.

‘Düğünü kilisede yapalım’

Ben de restoranın adını ve saatini verdim. Buluşma yerine kızkardeşim Soney ile birlikte gittik. Zekeriya’yı daha önce tanımadığım için evde yatağımın altında sakladığım, 2.5 yıl önce aldığım ruhsatsız tabancamı yanıma aldım. Fındıkzade’deki restorana gittik. Biz Soney’le 15 dakika bu konuyu konuştuk. Soney bana yine aynı şekilde ‘Ne olursa olsun evleneceğiz’ dedi. Daha sonra Zekeriya geldi. Yemek yerken konuştuk. Zekeriya’ya ailemizin kendisinin Müslüman olmasından dolayı bu işe karşı çıktıklarını, töremizde böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Kendisinin Hıristiyan olmak istediğini hatırlatarak, düğünü kilisede yapıp yapmayacağını sordum. Bana kaçamak bir şekilde, ‘Hıristiyan olsam mı olmasam mı?’ dedi.
Zekeriya, ‘Düğünü aramızda yaparız. Bizim de onurumuz şerefimiz var. Kimseye kilisede düğün yapıyorum, gelin diyemem’ diyerek bizi küçültücü kelimeler kullandı. Buna içerledim.

‘Lokantada da tartıştık’

Daha sonra restoran kalabalıklaştı. Sesimiz de yüksek çıkıyordu. Rahat konuşamadığmız için ben de dışarı çıkalım dedim. Hesabı ben ödedim ve dışarı çıktık. Zekeriya’nın kapı önündeki otomobiline bindik. Soney yanıma oturacaktı. Ben öne oturmasını söyledim. Çift olarak önde oturmasını uygun gördüm. Arkada bir sigara yaktım. ‘Bizim de bir onur, şerefimiz var. Düğün kilisede olur. Olacaksa böyle olacak’ deyince, Zekeriya, sert çıkarak, ‘Sabahtan beri tutturdun bir töreydi, onurdu, şerefti’ dedi ve küfür etti.

Önce Zekeriya’yı vurdum

Ben de sinirlendim ve arabayı şöyle sağa çekin daha rahat konuşalım dedim. Araba sağa yanaştı. Ben de bu sırada silahımı çektim ve önce Zekeriya’nın başına sıktım. Kızkardeşim Soney geriye dönerek donuk donuk baktı. Onun da başına bir el ateş ettim. Onun ölüp ölmediğini bilmiyorum. Arabadan çıktım. Daha sonra evinin anahtarı bende olan bekar bir arkadaşımın evine gittim. Ertesi gün arkadaşım bana teslim olmamı söyledi. Ertesi gün akşam da teslim olmak için Güvercinciler Derneği’ne gittim ve teslim oldum pişmanım.”

Haberin Devamı

İki mermisi de şarjörde

Emniyette sorgusu tamamlanan Gönay Öğmen, Fatih Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedildi. Tutuklanan Öğmen’in kullandığı tabancadan 2 mermi ateşlendiği, 2 merminin de şarjörde olduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!