Kılıçdaroğlu: Kayseri'de şeytan üçgeni var

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Kayseride şeytan üçgeni var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 21:53

Kılıçdaroğlu, Kayseri’de şeytan üçgeni kurulduğunu, çete üyesi Haci Ali Hamurcu’nun hapiste olduğunu kendisinin de bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Hamurcu hapiste. Ama Başbakan Silivri’de olduğunu söyleyemedi. Kayseri’de adliye, belediye, valilik arasında şeytan üçgeni var. Burada yıllardır devam eden bir rüşvet tezgahı var. Bunu kim nasıl kapattı, ben onu soruyorum. Rüşvet çetesi ortaya çıkmadı. İtirafçıyı hapse attırdılar, sen sus dediler. Peki diğerleri?” diyerek sorularına devam etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinin ardından Başbakan Erdoğan’ın ve Başbakan Yardımcısı Arınç’ın açıklamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan’ın Hacı Ali Hamurcu için “hapiste” dediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hapiste olduğunu ben de biliyorum. Ben ısrarla hangi hapishanede olduğunu sordum, cevap vermedi. Çünkü Silivri’de. Başbakan daha önce malvarlığımdan ötürü benimle ilgili yazan Silivri’de diyor. Şimdi de Belediye Başkanı Özhaseki ile ilgili şikayette bulunan kişi Silivri’de” dedi.

ŞEYTAN ÜÇGENİ

Haberin Devamı

Hamurcu’nun belediyedeki 17 kişilik çetenin üyesi olduğunu, aralarında anlaşmazlık çıkınca her şeyi itiraf ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Hamurcu cezaevine gönderilerek diğerlerinin beraat ettirildiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, “Kayseri’de adliye, belediye, valilik arasında şeytan üçgeni var. Burada yıllardır devam eden bir rüşvet tezgahı var. Bunu kim nasıl kapattı ben onu soruyorum. Rüşvet çetesi ortaya çıkmadı. İtirafçıyı hapse attırdılar, sen sus dediler. Peki diğerleri” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, avukatın ismini karıştırmadığını, Arınç’ın avukatı Yakup Erikel’in sahte vekalet ile Kayseri’de davaya girdiğini savundu.

Dosyanın bir ucundan tuttuğunu, ancak başka olaylar da bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, dosyanın diğer uçlarını daha sonra açıklayacaklarını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu ise dava dosyası ile ilgili olarak yarın bir basın toplantısı düzenleyerek, tüm belgeleri açıklayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!