Günay’a plastik kelepçe fırlattı

Güncelleme Tarihi:

Günay’a plastik kelepçe fırlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 00:00

Fransa’da, hayatını kaybeden Ahmet Kaya ölümünün 10. yıldönümünde düzenlenen “An Gelir-Onsuz 10 Yıl” başlıklı konserle anıldı. Konserde sahne alan Mihran Tomasyan, dansın sonunda bileklerindeki plastik kelepçeyi çıkartarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a fırlattı.

Tomasyan, kelepçeyi fırlatmadığını sahneden Bakan’a verdiğini, amacının Kürt sorununa dikkat çekmek olduğunu söyledi. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dün düzenlenen anma konserine Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, Başbakanlık tarafından Başbakan Erdoğan’ın anma gecesine katılmayacağının haber verildiğini ve bu durumu anlayışla karşıladığını söyledi.

Başbakan adına geldim

Ahmet Kaya’yı, sevgiyle, saygıyla, rahmetle anmak için toplandıklarını belirten Bakan Günay, “İnşallah bundan sonrası geride bıraktığımız günlerden daha güzel olacak. Hem Sayın Başbakan hem de kendi adıma geldim. Sayın Başbakan’ın en içten duygularını da Gülten Kaya arkadaşımıza aktardım” dedi.
Gecede konuşan yönetmen Sırrı Süreyya Önder, 3 dilde hoş geldiniz diyerek, “Birisi bilinen ikisi bilinmeyen dilde hoş geldiniz” dedi. Ahmet Kaya’nın hazırladığı Kürtçe şarkıyı yayınlayacak kanal aradığını belirten Önder, “Bu gün bütün televizyon kanalları burada. Onlar da hoş geldiler” diye konuştu. Konserde Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan Mihran Tomasyan, hazırladığı “Çatallar” adlı dans çalışmasını Ahmet Kaya’nın şarkısı eşliğinde sergiledi. Mihran Tomasyan, gösterisinin sonunda Bakan Günay’ın bulunduğu yere plastik kelepçe fırlattı ve sahneyi terk etti.

Dikkat çekmek için
/images/100/0x0/55ea2a2ff018fbb8f86f2a7c


Mihran Tomasyan, olay sonrası yaptığı açıklamada, kelepçeyi fırlatmadığını, sahneden inip vermesi uzun süreceği için Bakan’a attığını söyledi. Tomasyan, niyetinin plastik kelepçeyi Başbakan’a vermek olduğunu belirtti. Amacının, Kürt sorununun hala çözüme kavuşmamasına ve Kürt siyasetçilerin plastik kelepçelerle gözaltına alındığına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Günay, BDP Eş Başka-nı Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, BDP’li vekiller Akın Birdal, Sırrı Sakık, bağımsız milletvekili Ufuk Uras, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!