Arkalarında Ergenekon var

Güncelleme Tarihi:

Arkalarında Ergenekon var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 00:00

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencilerin yumurtalı saldırısına uğrayan TBMM Anayasa Komiyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Ergenekon içeride sıkışmış vaziyette, güvendiği asker ve mücadele yükü verilen yargı da kendi alanına çekildi. Şu anda ellerindeki tek koz öğrenciyi sokağa dökmek” dedi. Kendisine ‘Amerikancı’ diye bağırdıklarını belirten Kuzu, “Benim gibi gariban Anadolu çocuğuna bu söylenir mi?” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BURHAN KUZU'YA YUMURTA YAĞDIRDI / WEB TV

OLAY ANINDAN FOTOĞRAFLAR

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) kendisine yumurtalı saldırıda bulunan öğrencilerin arkasında Ergenekon örgütünün olduğunu iddia etti. Kuzu, üniversite rektörü ile fakülte dekanını, “Geçmiş olsun” telefonu açan Başbakan Tayyip Erdoğan’a şikâyet etti.

Dekanlığı babam da yapar

Kuzu, dün Meclis’te gazetecilere, olaydan hemen sonra aradığı dekanın kendisine, salonda başka okullardan öğrenciler ile öğrenci olmayanların da bulunduğu söylediğini, kendisinin de “Fakülte yol geçen hanı mı? Senin gibi dekanlığı babam da yapar” dediğini anlattı. Aynı panelde CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum konuşurken salonda bulunan öğretim üyelerinin, kendisi kürsüye çıktığında salondan ayrıldıklarını savunan Kuzu, bu öğretim üyelerini de eylemci öğrencilerle “iç içe” olmakla suçladı. Kuzu, önceki akşam da Kanal A televizyonunda bugünkü eylemci öğrencilerin arkasında Ergenekon’un olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

Ergenekon’un kozu bunlar

Eskiden öğrencileri sokağa indirmenin arkasında darbe beklentisi vardı. Ergenekon içeride sıkışmış vaziyette, güvendiği asker ise kendi alanına çekildi. Mücadele yükü verilen yargı da son Anayasa paketiyle kendi alanına çekildi. Ellerindeki tek koz öğrenciyi sokağa dökmek. Bu heveste olanlar bilsinler ki askerin darbe yapacak gücü, takati kalmamıştır. Darbe yapacak adam da yok. Yazık olur bu gençlere. Eğitimlerinden olurlar, pisi pisine de dayak yerler. CHP de ‘Bundan bir şey koparabilir miyim’ diye gıdıklıyor.

Süheyl Batum eylemci öğrencilerin tavrına yönelik ‘Faşizm’ dedi. Süheyl yöntem olarak doğru söylüyor. Yumurtaya da acıdım. Ücretsiz eğitim diyorlar. Paran yok, o yumurtayı nereden aldın? ‘Yumurta bitti paydos’ deseler ve ben de konuşsam yine bir şey yok ama konuşturmuyorlar. Bana ‘Amerikancı’ diye bağırıyorlar. Benim gibi gariban Anadolu çocuğuna bu söylenir mi?

Polis beni koruyamadı

Polisin güç kullanmada taşkınlığı falan olabilir, bu ayrı mesele, ona kendi içinde bakarsınız. Peki şimdi ne oldu? O gün püskürtülen polis dün (önceki gün) de benim orada hiçbir hakkımı koruyamadı, bıraktı beni kendi halime. Bu mu daha iyi, bunu mu istiyorsunuz? Oradan, polisin ‘Yumurtayla kalmaz bu iş, başka bilgiler de var elimizde’ demesi üzerine çıkmak zorunda kaldım, demek ki iş başka noktalarda.

Öğrenciler ziyarete gelecek

AK Parti Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yumurta atılan toplantıyı organize eden öğrenciler tarafından ziyaret edilecek. TÜSİAD’ın dün Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyonuna katılan Kuzu, yumurtalı saldırıyla ilgili olaylar çıkacağı konusunda Süheyl Batum ve kendisinin emniyet tarafından uyarıldığını ancak gerekli tedbirin alınamadığını söyledi.

CHP Milletvekili Kamer Genç ile AK Partili Burhan Kuzu arasında “yumurta diyaloğu” yaşandı. Genç, “Ben seni uyardım. Bensiz bir yerlere gidersen böyle olur” deyince, Kuzu bu ifadeye gülerek, “Anayasa Komisyonu Başkanı oluduğum için çift sarılı seçmişler, saydık çift mi tek mi diye” karşılığını verdi. Kamer Genç, “Sana çürük yumurta atmışlar sağlam yumurta atmamışlar, sağlam yumurta atsalardı üzülürdüm. Yumurtaları alıp gidecektim ama burada nasip oldu geçmiş olsun demek” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!