AIDS’li çocuğun büyük yalnızlığı

Güncelleme Tarihi:

AIDS’li çocuğun büyük yalnızlığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 00:00

Dün, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’ydü. 2 yıl önce Şanlıurfa’da 1,5 yaşındayken HIV’li kan verilen Y.Ç. de AIDS mağdurlarından biri.

Haberin Devamı

HIV’li kanla başlayan Y.Ç.’nin ve ailesinin zor günleri bitmek bilmiyor. Baba Mehmet Ç., Şanlıurfa’daki mahkemenin Adli Tıp Kurumu’ndan, çocuğun durumuyla ilgili rapor istemesi nedeniyle İstanbul’a geldi. Vefa semtindeki bir iş yerinin bodrum katında kalıyorlar. 2 gündür İstanbul’da kalan ve yaşadıkları zorlukları anlatan Mehmet Ç., bütün gün çocuğuyla birlikte Adli Tıp Kurumu’nda beklediklerini, öğleden sonra çocuğun muayene edildiğini ifade etti. İlk başta yeşil kartlı olduğunu sonra da SGK’ya geçtiğini söyleyen Mehmet Ç., muayene için 240 lira ödediğini belirtti.  Oğlunun köyde dışlandığını, ailelerin çocuklarını uzak tutmaya çalıştıklarını anlatan Mehmet Ç, “Bu çocuk yarın okula gidecek. Ne olacak bunun hali? Şimdi daha çocuk anlamıyor ama büyüyüp aklı erince o dışlanmışlığının farkına daha iyi varacak. Herkes çocuğuna, ‘o hasta yaklaşmayın’ diyor” dedi.

AIDS sevmekle bulaşmaz

Haberin Devamı

POZİTİF Yaşam Derneği 1 Aralık Dünya AIDS günü dolayısıyla İstanbul’da yürüyüş düzenledi. Galatasaray Meydanı’ndan ellerinde, “HIV/AIDS’e pozitif bak”, “HIV sosyal ilişkilerle bulaşmaz”, “Erken tanı hayat kurtarır, HIV testi yaptır” yazılı dövizlerle Taksim’e yürüyen grup, giysileri, ilginç makyaj ve danslarıyla ilgi çekti. Gruba, oyuncu Arzu Yanardağ da destek verdi. Yanardağ, “Lütfen kimse AIDS hastalarından uzaklaşmasın. AIDS severek geçmiyor. Bundan korunmanın yolları var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!