Açığa alınan 3 komutan itiraz etti

Güncelleme Tarihi:

Açığa alınan 3 komutan itiraz etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2010 15:09

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından açığa alınan komutanlar kararın iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne (AYİM) başvurdular.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz soruşturmasında ismi geçen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nu açığa aldı.

Açığa alınan komutanlar karara itiraz etti ve AYİM'e başvurdu.

AÇIĞA ALINMALARA İLK TEPKİ CHP'DEN

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 2 tümgeneral ve 1 tuğamiralin açığa alınmasını 'sivil darbe' olarak niteledi ve “İntikam.... Bu da darbe, sivil darbe. İktidarın zihniyetini ortaya koyan, hak arama özgürlüğünü bir suç gibi algılayan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP zihniyeti” ifadelerini kullandı.

Anadol, açığa  alınan üç generalin, YAŞ kararları nedeniyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesine  gittiğini, mahkemenin de yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, “Hak  aradıkları için açığa alındılar. Aklınız, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma  kararına kadar neredeydi” diye sordu.

 

Haberin Devamı

MHP'Lİ VURAL: "YENİ BİR DELİL Mİ ORTAYA ÇIKTI"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da komutanların görevden alınmasına tepki göstererek “Dava  açıldığı zaman 65. madde yok muydu? Neden şimdi? Netice itibarıyla hukuk  çerçevesinde alınmış bir karardır. Dolayısıyla alınmasına sebep olan yeni bir delil mi ortaya çıktı? Türkiye'de eğer gerçekten bu soruşturma münasebetiyle  açığa alınmalarla ilgili bir karar varsa darısı inşallah... Mesela, Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında Danıştay'ın, soruşturma açılmamasına ilişkin  Sayın Beşir Atalay'ın verdiği kararı kaldırması lazım” diye konuştu.

 

BDP OLUMLU BULDU

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, “3 generalin görevden alınmasının ülkede bir ilk olmasının yarattığı şaşkınlığı bir an önce bir tarafa bırakıp daha kararlı adımlar atmak gerekiyor” dedi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN: BAKANLAR YASANIN VERDİĞİ YETKİYİ KULLANDILAR

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Balyoz soruşturmasında isimleri geçen Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu´nun açığa alınmasında bakanlarının yasanın kendilerine verdiği yetkiyi kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!