Madımak Oteli kamulaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Madımak Oteli kamulaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2010 13:03

1993'te 37 kişinin yanarak öldüğü Sivas'taki Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasıyla ilgili dava sonuçlandı. Otel 5 milyon 601 bin TL kamulaştırma bedeliyle il özel idaresine geçti

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olaylarda 37 kişinin yaşamını yitirdiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılma bedelinin tespitiyle ilgili açılan davada, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin 5 milyon 601 bin lira bedel ile kamulaştırılmasına karar verildi.
Haberin Devamı

Madımak Oteli'nin kamulaştırma bedeliyle ilgili olarak taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine açılan davanın ikinci duruşması Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşma yaklaşık 50 dakika sürdü. Varislerin avukatları Oktay Özberk ve Nazif Acarlı ile İl Özel İdaresi'nin avukatı Makbule Ünal Baş'ın katıldığı duruşmada, Madımak Oteli'nin bilirkişi raporu doğrultusunda 5 milyon 601 bin lira bedel ile kamulaştırılmasına karar verildi.

Otelin varislerinin avukatı Oktay Özberk, duruşma sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davanın bittiğini belirterek, arsa sahipleri olarak Yargıtay'da temyize gideceklerini söyledi.

Kararın şu an kesin olmadığını ifade eden Özberk, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin kamulaştırma bedelinin belirlendiğini, her iki tarafın da temyiz hakkının bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“KARAR BEKLENTİMİZDEN AŞAĞI OLDU”

Madımak Oteli’nin 7 varisinden en büyüğü olan Mehmet Öğütçü, “Verilen karar bizim beklentimizden çok aşağı oldu. Yargıtay yolu açık oraya başvuracağız. Biz bu güne kadar rakam olarak bir şey düşünmedik. Fakat verdikleri rakam çok az. İnşallah Ankara’dan Yargıtay'dan güzel bir netice ile döner” dedi.

Otellerine fiyat olarak 1 Aralık 2009 tarihinde İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı (İGETEV) tarafından 18 milyon TL verildiğini söyleyen Mehmet Öğütçü, “Vakıf yöneticileri bize gelerek böyle bir teklif verdiler. Fakat biz kabul etmedik ve bu olayın devlet tarafından çözülmesini istedik. Onlar bize 18 Milyon TL gibi bir rakam vermişlerdi fakat bugün 5 Milyon 600 TL gibi bir rakam çıktı. Çok üzüntülüyüz ve mağdur edildik. Sonuna kadar yasal hakkımızı koruyacağız” diye konuştu.

Bu arada dün Ziraat Bankası Merkez Şubesi Hesabına saat 16.59’da mahkemenin belirlediği kesin rakam olan 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş yatırıldığı öğrenildi.

VALİ: OTEL ÖZEL İDARE'NİN MALI OLDU

Mahkeme tarafından kamulaştırma bedelinin belirlenmesiyle Sivas İl Özel İdaresi’ne geçen Madımak Oteli ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Vali Ali Kolat, hayırlı olması temennisinde bulundu. Kolat, “Madımak ile ilgili karar bugün verildi. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 5 milyon 601 bin liraya istimlakına karar verilerek artık Özel İdaremizin bir malı oldu. Eğer taraflar itiraz ederlerse fiyat bazında bir itiraz söz konusu olacak. Bundan sonraki çalışmalarımızı biz sürdüreceğiz. İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Otelin boşaltılması ile ilgili çalışmamız sürüyor. Mahkeme kararı intikal ettikten ve adımıza tescil edildikten sonra çalışmalara başlayacağız. Ön çalışmalarımız da zaten sürüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!