Oramiral Yiğit'in kızı ifade verdi.

Güncelleme Tarihi:

Oramiral Yiğitin kızı ifade verdi.
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 13:26

"Askeri casusluk ve şantaj" soruşturması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in kızı ve damadı mağdur sıfatıyla Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

Haberin Devamı

Haziran ayında düzenelen fuhuş operasyonunda evinde birçok gizli belge ele geçirilen çetenin kilit ismi emekli Albay İbrahim Sezer’in evine yapılan son baskında da önemli dökümanlara ulaşıldığı iddia edilmişti. Albay Sezer tutuklanırken operasyonda ele geçirilen belgeler polis tarafından incelemeye alınmıştı. Flash bellek içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli’ye ait özel görüşmelerin kaydının da çıktığı öne sürüldü.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Fikret Seçen casus çetesinin bu kayıtkları şantaj amaçlı kullanmış olabileceğini düşünürek Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli’yi mağdur sıfatıyla ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne çağırdı. Bugün adliyeye gelen Kuli çiftine elde edilen belgeleri göstereceği öğrenilen Savcı Seçen, çiftin çeteden şikayetçi olup olmadıklarını da sorduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından araçla bahçeye giren Kuli çifti, görüntü alınmaması için yemekhane kapısını kullandı. Çift, Savcı Fikret Seçen’e ifade verdi.

TÜMAMİRAL’İN EŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Öte yandan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümamiral Fikret Güneş’in eşi Manolya Güneş de “mağdur" sıfatıyla ifade verdi.

 

Adliyeye ilk olarak Tümamiral Güneş’in eşi Manolya Güneş geldi. Manolya Güneş, Savcı Fikret Seçen’e ifade verdi.

 

Güneş’in şebekeden "şikayetçi" olduğu öğrenildi. Savcı Seçen tarafından ifadeye çağırılan Fikret Güneş’in kızı Damla Güneş ise yurt dışında olduğu için gelmedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!