'Askeri casusluk ve şantaj' operasyonundan ayrıntılar

Güncelleme Tarihi:

Askeri casusluk ve şantaj operasyonundan ayrıntılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 16:52

"Askeri casusluk ve şantaj" soruşturması dosyasında dikkat çekici iddialar yer alıyor. Dosyada şüphelilerin, Marmaris-Aksaz Deniz Üs Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Harp Komutanlığı'na ait bazı karargâhlardan gizli belge temin ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

"BİRLİKLERİN NÖBET YERLERİ VE GÜVENLİK KAMERALARI"

Şüphelilerin ev ve işyeri aramalarında bazı birliklerin nöbet yerleri ve güvenlik kamera noktalarının gösterildiği krokiler, Marmaris Aksaz Deniz Üssüne ait tatbikat, seminer, harekat planları ve harp oyunları bulunduğu belirtildi.

"GİZLİ KAMERA İLE ÇEKİM"

Operasyonda gizli kamera ile çekilmiş görüntülerde bulunduğu ifade edildi. Görüntülerin Kocaeli’nde bulunan Cengiz Topel Birliği’ne ait olduğu iddia edildi. Gizli kamera görüntülerinin yakaya takılan kameralar ile elde edildiği öne sürüldü. Gizli kamera ile birliğin içindeki tüm yollar ve binaların yanı sıra, hangarlar ve içinde bulunan uçakların da gizli kamerayla çekildiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

"ELEKTRONİK HARP PROJESİ"

Operasyonda ‘Elektronik Harp Projesi’ne ait belgeler de bulunduğu kaydedildi. Genelkurmay, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderdiği yazıda projenin ‘Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler’ olduğunu bildirdi.

"HAVELSAN’A AİT BİLGİLER"

Ele geçirilen belgeler arasında Havelsan’a ait bilgilerin, Havelsan’ın müşterilerinin isim ve numaralarının da bulunduğu listelerin bulunduğu da öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!