Din görevlilerine, dini bayramlarda izin talebi

Güncelleme Tarihi:

Din görevlilerine, dini bayramlarda izin talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 17:14

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din görevlilerine tatil günleri için izin ya da mesai ücreti verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamada, özel sektör ve kamuda çalışanların resmi ve dini tatilleri olduğunu, ancak din görevlilerinin tatil günlerinde de çalıştığını belirtti.

“Din görevlilerine tatil günleri için izin ya da mesai ücreti verilsin” diyen Bayraktutar, şunları kaydetti:

“2006 yılındaki toplu görüşmelerde, resmi ve dini bayramlarda görev yapan personele mesai ücreti verilmesi karara bağlandı. Ne yazık bu karar bugüne kadar uygulanmadı. Her çalışanın doğal hakkı olan izin hakkının ve mesai ücreti hakkının din görevlilerimize çok görülmesi son derece yanlış bir uygulamadır. Yeni çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yasamızın 12. maddesinin son paragrafında izin konusunun yönetmelikle düzenlenmesi esas alınmıştır. Din görevlileri sendikası olarak bu yönetmeliğin bir an önce düzenlenmesini istiyoruz.”

Bayraktutar, din görevlilerinin camilerdeki görevli sayısının az olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, her camide en az iki din görevlisi olması gerektiğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!