2 first lady 2 dünya

Güncelleme Tarihi:

2 first lady 2 dünya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 00:00

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile Alman first ladysi Bettina Wulff’un buluşmasını “İki first lady, iki dünya” başlığıyla verdi.

Bild şöyle yazdı: “Wulff, yırtmaçlı bir elbise giymişti, sarı saçları açıktı. İnançlı bir müslüman olan Gül, her zamanki gibi başörtüsü takmış, uzun etek, krem renkli platform topuklu ayakkabı giymişti. Cumhurbaşkanlığı köşkünde ilk kez askeri karşılama törenine katıldı. Şimdiye kadar bundan uzak durdu. Bir zamanlar, askerlerin, İslam’ın sembolü olan bir başörtüsü önünde selam durması düşünülemezdi. Bir zamanlar FAZ Gazetesi ilk ‘kapalı’ first lady olarak Hayrünnisa Gül’ün siyasi tartışmaya veye pekçok laikin nefret objesi olduğunu yazmıştı. İki kadının hayat tarzı da kıyafetleri gibi farklıydı. Bettina Wulff, Christian Wulff ile evliliğine
/images/100/0x0/55eb395ff018fbb8f8b36ef4
/images/100/0x0/55eb395ff018fbb8f8b36ef6
bir erkek çocuk getirdi, basın danışmanı olarak çalışmıştı. Hayrünnisa Gül, 15 yaşında görücü usulüyle evlenmişti. Christin Bettina Wulff, Müslüman Hayrünnisa Gül ile buluştu! Ve bütün Almanya; aslında Türkiye’nin Hıristiyanlığa ne kadar izin verdiğini soruyor.”

Hayrünnisa Gül’den bir ilk

İngilizlerin dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times ise Almanya Cumhurbaşkanı Wulff’un Türkiye’de yaptığı konuşmasının Almanya’da yankılanacağı yolunda yaptığı haberinde şu yoruma da yer verdi. “Türkiye’de Sayın Wulff’un ziyareti, İslam’ın ve İslami başörtüsünün laik devletteki yerine ilişkin olarak devam eden tartışmalarda yeni bir dönemeç getirdi. Türban kullanan Hayrünnisa Gül, ilk defa konuklarını, eşinin yanında karşıladı.”

Model aynı, renk farklı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un eşi Bettina Wulff, dün Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nı gezdi. Bettina Wulff dünkü Kayseri gezisinde, önceki gün Çankaya Köşkü’ndeki resmi törende giydiği kıyafetin farklı rengini tercih etti. Hayrünnisa Gül ise topuklu ayakkabılarından vazgeçmezken, bu kez deri ceketi tercih etti. Bettina Wulff yine topuksuz ayakkabı giydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!