Keleşoğlu tüm mal varlığını bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Keleşoğlu tüm mal varlığını bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 13:54

Yaptığı bağışların, nisan ayından itibaren miktarı 7 milyon liraya ulaşan hayırsever Hakkı Celal Keleşoğlu, “Kefen parası” hariç servetinin tamamını Türk Eğitim Vakfı (TEV), Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Lösemili Çocuklar Vakfına (LÖSEV) bağışladığını bildirdi.

Haberin Devamı

'EŞİMİN GÜZEL BACAKLARINI ÜSTTEN ÇEKSİNLER'

Hakkı Celal Keleşoğlu yaptığı açıklamada, dünyanın ölümlü olduğunu, hayatta gelip de gitmeyen olmadığını söyledi.

İnsanın doğarken çıplak olduğunu, İslamiyete göre de öldüğünde kefene sarıldığını belirten Keleşoğlu, “Hiçbir şey öbür dünyaya götürülmüyor. Yaptığımız iyiliklerle gidiyoruz” dedi.

Keleşoğlu, bu gerçekler doğrultusunda yaklaşık 2 yıl önce vasiyetinde tüm mal varlığını TEV, SHÇEK ve LÖSEV'e bağışladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
“Ama sonra düşündüm ki niye vasiyeti bekleyeyim. Biz bunu kendi gözümüzle yapalım ki bakarsınız belki ileride mirastan hak iddia edebilecek kimseler çıkabilir. Yani suçlamıyoruz ama yanlışlık olmasın diye düşündük. Kamuoyunca bilinen yardımlar, aysbergin görünen kısmı. Bundan sonra da yardımlarım devam edecek. Babamdan kalan birkaç kuruşumuzu Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında kazandık. Bu servet, kefen parası hariç Türkiye Cumhuriyeti ve fakir fukaranın emrindedir.”

Geçen pazar Manisa'da, Türk Kızılayı Onur Beratı ve Altın Madalyasıyla ödüllendirildiği törende, Manisa Kızılay Kan Merkezi'nin 1,5 milyon lira tutarındaki maliyetinin tamamını üstlendiğini açıklayan Keleşoğlu, “Yardımınızdan çok, bu törende eşinizin fotoğrafının çekilmesiyle ilgili gazetecilere söylediklerinizle gündeme gelmeniz sizi üzmüyor mu?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Niye üzüleyim? Bizim Türk milleti biraz acayiptir. Millet yaptığım yardımları değil de (Başbakan) Erdoğan Bey'in içinde rahatsızlandığı ve bizim de satın aldığımız arabayı soruyor, üzülüyor. Kızılay'a yardım yaparken, anneme sordum. Annem, bugün 'Bakanım' diyenden iyi düşünür. Annem 88 yaşında. Ben anneme sorarım derken, bazılarına gülünç gelebilir ama bizim tüm servetimizin varisi annemdir. Ben hala maaş alırım. Prensip olarak Kızılay'a yardım yaptık, bu Kızılay için daha ilk. Ne yapacaksınız derseniz, onu da anneme sorayım, annem cevap versin, ona göre hareket edelim.”

BAĞIŞLARI

Alınan bilgiye göre, anne ve babasının adını taşıyan Bekir-Sacide Keleşoğlu Vakfı'nı (BESKVA) kuran Keleşoğlu'nun, nisan ayından bu yana yaptığı ve yardımlardan bazıları şunlar:

“Annesi ve babası adına yaptırmaya başladığı Kula Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kula Teknik Meslek Lisesi için 2 milyon 250 lira, Manisa Devlet Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ve intaniye kliğiniği için 500 bin lira bağışladı.

Manisa Diyanet Eğitim Merkezi'nin inşaatı için 375 bin lira verdi.

Celal Bayar Üniversitesi'ne 350 bin lira bağış yaptı.

Kula Yaşlılar Derneği Huzurevi'ne 6 bilgisayar ve 8 televizyon aldı.

Karşıyaka Spor Kulübü altyapısına 50 bin lira verdi.

Kula Aşevi'nde her gün bin 250 kişiyi doyuruyor.

Ramazan ayında 15 bin gıda paketi dağıttı.

Ege Üniversitesi'ne 800 bin, Manisa Kızılay Kan Merkezi'ne 1 milyon 500 bin, Kemik İliği Transplantasyon Vakfı'na 400 bin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 315 bin ve Manisa Bedensel Engelliler Derneği'ne 400 bin lira bağış yaptı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!