Tabeladaki Atatürk çıktı, saldırının fotoğrafı girdi

Güncelleme Tarihi:

Tabeladaki Atatürk çıktı, saldırının fotoğrafı girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 00:00

Geçtiğimiz cumartesi günü Beşiktaş Meydanı’nda üzerinde 3 büyük dinin simgesi ile Atatürk portresinin bulunduğu “İbadet Bölgesi” isimli çalışması saldırıya uğrayan Hollandalı tasarımcı Rosan Bosch “Amacım provokasyon değil kavramları tartışmaya açmaktı” dedi. Bosch tabeladaki Atatürk portresinin yerine saldırının fotoğraflarını koydu.

BİMERAS Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Free Zone İstanbul” isimli sergide Atatürk temalı çalışmasının CHP’li oldukları iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğraması üzerine tabeladaki resmi değiştirmek zorunda kalan Hollandalı tasarımcı Rosan Bosch “Beşiktaş’ta yaşanılanların tekrar yaşanmasını istemiyorum. Ben de tabelada bulunan o resmin yerine, tabelanın saldırganlar tarafından parçalanırken çekilen fotoğrafını sergilemeye karar verdim” dedi.
Üzerinde 3 büyük dinin simgesi ile Atatürk port-resinin bulunduğu “ibadet bölgesi” isimli tabelanın sürüklenmesi ve üzerindeki resmin sökülerek götürülmesi üzerine çok üzüldüğünü belirten Rosan Bosch “Üzerlerinde farklı türden resimlerin bulunduğu 25 tabelayı bu sabah Kadıköy ve Üsküdar meydanına da bıraktık. Ancak Beşiktaş’ta yaşanın olayın ardından saldırıya uğrayan tabeladaki resmi değiştirdim” dedi.

Bir hafta sergilenecek

Tartışmalı resim yerine tabelanın parçalanırken çekilen fotoğraflarını sergilemeye başlayan Rosan Bosch şöyle konuştu: “Amacım kavramları tartışmaya açmaktı. Sergide buna benzer 24 eserim daha var. Provokasyon amacım yoktu, bu ifade etme özgürlüğüdür. Olayın daha da büyümesini istemiyorum.”
Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir şikâyet olmadığını belirtirken, Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy meydanlarında kurulan tabelalar bir hafta boyunca sergilenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!