Türk Yahudiliği olarak markalaşalım

Güncelleme Tarihi:

Türk Yahudiliği olarak markalaşalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 00:00

Türk Musevi Cemaati’nin en önemli yayın organlarından Şalom Gazetesi Yazarı Mois Gabay’dan cemaatine, “Türk Yahudiliği olarak markalaşalım” çağrısı geldi. Gabay, Şalom’da 14 Ekim’de yayınlanan yazısında, “Güvenli bir gelecek için çıkış yollarımızdan biri de kendi imajımıza marka penceremizden bakmaktan geçmektedir. ‘Türk Yahudiliği’ markamızın bilinçli bir şekilde yönetimini yapmalı, markamızın başkaları tarafından sahiplenmesine izin vermemeliyiz” dedi.

Gabay’ın yazısı özetle şöyle:

“Hanımlar, Sefarad yemeklerimizle markalaşmaya ne dersiniz? Ya da beyler toplumun bizi tanıdığı gibi Türk Yahudilerinin ticari başarılarını ve pozitif özelliklerini anlatmak istemez misiniz? Peki ya Yahudi fıkraları, birileri bizim fıkramızı yapacağına biz neden kendi fıkralarımızı yaratmıyoruz? Markalaşmak için geç kalmış değiliz. Hep beraber hayata geçireceğimiz fikirlerimizle, Türk Yahudiliği olarak markalaşacağız...

Her marka kimi zaman kriz dönemleri geçirebilir, hedef kitlesi ile sorun yaşayabilir. Önemli olan bu uzun soluklu koşuda, algılarda nasıl bir marka olarak hatırlandığınızdır. Şartlar değiştikçe markamızın inovasyonunu sağlamak, markamıza iyi ve kötü günde yatırım yapmak ayaklarımızın yere sağlam basmasını sağlar.

1990’lı yılların başında Jak Kamhi’yle başlayan imaj çalışmalarımız uzun yıllar olumlu meyvelerini verirken değişen hedef kitle, şartlar kendi içimizde de bir imaj değişikliğini gerektirmektedir. Artık yeni aktörlerin sahneye çıkıp bu imajı topluma tanıtması gerekmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!