Bakan Gönül'den tek tip düzeltmesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Gönülden tek tip düzeltmesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 11:46

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ancak Anadolu Ajansı'nın konu ile ilgili sabah saatlerinde geçtiği Vecdi Gönül'ün açıklamalarına düzeltme yine Bakan Gönül'den geldi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerlikle ilgili Genelkurmay tarafından yapılan teknik çalışmaların tamamlanıp Başbakanlığa iletildiğini belirterek, “Bundan sonra inisiyatif Başbakanlıkta, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Dairesinde” dedi.

Gönül, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim El Mafraci ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü. Gönül, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “tek tip askerlik” ile ilgili çalışmalar konusundaki sorusu üzerine Gönül, “Teknik çalışmalar Genelkurmay tarafından tamamlandı ama kanun tasarısı aşamasına gelmedi. Bundan sonra inisiyatif Başbakanlıkta, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Dairesinde” dedi.

“Hükümetin teknik çalışmayla ilgili görüşünün” sorulması üzerine Gönül, şunları söyledi:

BAKANLIKLARA SORULACAK

Haberin Devamı

“Bakanlıklara sormadan hükümet görüşü teşekkül etmez. Bu konu hem Milli Eğitimi ilgilendiriyor hem Maliyeyi ilgilendiriyor hem İçişleri Bakanlığını ilgilendiriyor. Her bakanlığın görüşünü almak gerekiyor. Bu, kanunların normal yürüyüşüdür. Bakanlıkların görüşü alınmadan Bakanlar Kurulunda kanun tasarısı haline gelip imzaya açılmıyor. Bu görüşlere göre teknik çalışmada değişiklikler yapılabilir endişesiyle şu aşamada herhangi bir bilgi vermemiz, sonradan değişecek bir hususu söylememiz manasına gelir diye söylemiyoruz.

Şu anda Genelkurmay çalışmasını Başbakanlığa verdi, Genelkurmay Başkanımızın ziyaretinde. Bundan sonra inisiyatif Başbakanlıkta, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Dairesinde. Başbakanımızın şahsen yapacağı birşey değil. Kanunlar ve Kararlar Dairesinin bunu yürütmesi gerekiyor.”

BAKAN GÖNÜL'DEN DÜZELTME

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerlikle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığından Başbakanlık'a gönderilmiş bir kanun tasarısı bulunmadığını bildirdi.

Gönül yaptığı açıklamada, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim El Mafraci ile görüşmesinde gazetecilerin soruları üzerine “tek tip askerlik” uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde konunun gündeme gelmiş olabileceğini belirten Gönül, “Konu görüşülmüş olabilir, ama Bakanlığımızdan Başbakanlık'a gitmiş herhangi bir tasarı yok. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!