Çankırı'nın köyünde büyük yangın

Güncelleme Tarihi:

Çankırının köyünde büyük yangın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 08:11

ÇANKIRI'ya 65 kilometre uzaklıktaki Yapraklı İlçesi'nin Dağovacık Köyü'ndeki hızar atölyesinde elektrik kontağından çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangında odun ve kömürlüklerle birlikte 20 ev tamamen yandı.

Haberin Devamı

Yangın, bugün saat 05.00 sıralarında Mehmet ve Mustafa Şentürk kardeşlere ait Dağ Ovacık Köyü'ndeki Mustafa Şentürk'e ait hızar atölyesinde elektrik kontağından yangın çıktı. Bir orman köyü olan, yapıları da tamamen ahşap olan 130 haneli köydeki atölyede sabah saatlerinde kimsenin bulunmadığı bir sırada çıkan yangın, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyürken, çevredeki evlere sıçradı. Köylülerin jandarmaya haber vermesi üzerine yangına Çankırı'nın Yapraklı İlçesi ile İkizören Beldesi, Çorum'un Bayat ile İskilip İlçesi ve Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nden çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Ayrıca bölgedeki orman müdürlüklerine ait itfaiye araçlarının yanı sıra Karabük Orman İşletmesi'ne ait 1 helikopter de yangına havadan 3 sorti yaparak müdahalede bulundu.

Çankırı Belediyesi’ne ait su tankerlerinin itfaiye araçlarına su takviyesi yapılırken, İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri de yangının daha fazla büyümemesi için çevrede geniş önlemi aldı. Yangın, saat 09.00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Çıkan yangında can kaybı olmazken, tamamen yanan 20 evde bulunan bazı eşyalar kurtarılırken, büyük kısmı yanarak kül oldu. Köyde evi yanan
70 yaşındaki Meryem Uslu, “Evimiz yandı, bütün her şeyimiz gitti” diyerek ağıt yaktı.

Yangın sonrası Dağ Ovacık Köyü’ne giden Yapraklı İlçe Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, yangını söndürebilmek için bütün ekiplerin canı pahasına büyük gayretle çalıştığını söyledi. Başkan Avşar, “Tek tesellimiz, yangında can kaybı olmaması. Bölgede su sıkıntısı çekildiğinden söndürme çalışmaları biraz gecikmeli devam etti. Bölgeye gelen su tankerlerinden itfaiye araçlarına takviye yapılarak yangın kısa sürede söndürüldü” dedi.

Köy Muhtarı Hüseyin Kandemir, yangın üzerine dehşetle uyandıklarını belirtirken, “Evi yananlara devletin en kısa sürede yardım eli uzatmasını bekliyoruz” dedi.

Köyde incelemelerde bulunan Yapraklı Kaymakamı Mehmet Özcan, yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alındığını belirterek, devletin evi yananlara gereken desteğin sağlanacağını, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de yangın çıkan köye giderek vatandaşlar geçmiş olsun dileğinde bulundu, gerekli yardımların yapılacağını belirtti.

Atölye sahibi Mustafa Şentürk, saat 04.00 sıralarında uyandığını, hayvanlarının bulunduğu mandırasına gittiğinde elektriklerin kesik olduğunu gördüğünü belirti. Şentürk, “Hızar atölyesinden mandıraya gelen elektriklerin yanmadığını görünce gittiğim atölyede alevlerin binayı sardığını gördüm. Hemen ana trafoya giderek köyün elektriklerini kesip, köy halkına haber vermeye çalıştım. Köylülerle birlikte yangına kovalarla müdahalede bulunurken, jandarma ve itfaiyeye haber verdik. Gelen ekipler 4 saatte yangını kontrol altına alabildi. Ancak, kaybımız büyük” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!