İlk sınav Eğitim’e

Güncelleme Tarihi:

İlk sınav Eğitim’e
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2010 00:00

ÖSYM Başkanlığı’na vekâleten atanan Prof. Dr. Ali Demir’den ilk açıklamalar: “Birinci önceliğimiz sınav takvimi; KPSS Eğitim Bilimleri sınavı bir an önce yapılmalı.”

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’na önceki gün vekâleten atanan Prof. Dr. Ali Demir, göreve atandıktan sonraki ilk açıklamasını dün sınav takvimiyle ilgili olarak yaptı. Demir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın ÖSYM Başkanlığı görevini yürütmek üzere kendisine ilettiği daveti onur verici olarak niteledi.

Saygınlığı tesis etmeliyiz

Zor bir görev olduğunu söyleyen Demir, “Fakat Türkiye’de özellikle hak ve adalet duygusunun zedelenmemesi için korunması gereken bir kurum. Bundan kaçmak mümkün değildi. Mutlaka elimizden geleni yapıp kurumun Türkiye’deki saygınlığını tesis etmemiz gerekir. ” dedi.

Önceliğimiz sınav takvimi

“ÖSYM’de ilk olarak neler yapmayı planlıyorsunuz” sorusuna ise Demir, “Tabii şu anda bir sınav takvimi var. Kurumu tanıyıp, arkadaşlarla tanıştıktan sonra sınav takvimini en kısa sürede oluşturup uygulamaya geçmek gerekir” yanıtını verdi. Bu yılın sonuna kadar ertelenen ve iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nın yapılacağını vurgulayan Demir, “Yapılacak ilk sınav KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacak. Çünkü kamuoyu en çok ondan rahatsız. Bir an önce onun yapılması gerekir” diye konuştu.

Güvenlik şart

Haberin Devamı

PROF. Dr. Demir, “KPSS’deki iddialar nedeniyle yaşanan gelişmeler konusunda, ‘Ben olsam şöyle yaparım’ dediğiniz oldu mu” sorusunu, “Buranın teknolojiyi kullanması gerekir. Son teknolojiyi kullanıp, en modern bir şekilde güvenliği sağlaması gerekir” diye cevapladı.

‘Tekstil de olsa mühendis’

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, dün öğle yemeğinde YÖK’te buluştu. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, “ÖSYM Başkanı’nı nasıl seçtiğiniz tartışılıyor. Matematik ve bilgisayar konusunda uzman kişiler demiştiniz, ama kendisi tekstil mühendisi” sözleri üzerine “Kendisi mühendis, yetmez mi mühendislik formasyonu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!