Alparslan Arslan'ın annesi: Oğluma ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Arslanın annesi: Oğluma ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 17:33

Birinci Ergenekon Davası'nın 158. duruşmasında Danıştay Saldırısı'nı gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın tanık olarak dinlenmesinin ardından annesi Porsor Hatice Arslan tanık olarak ifade verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Anne Hatice Arslan'a Alparslan Arslan'ın annesi olması nedeniyle tanıklıktan çekilebileceğini hatırlattı. Anne Arslan ise “Tanıklık yapacağım. Bildiklerimi söyleyeceğim" dedi. Ardından anne Arslan'ın yeminsiz olarak ifadesinin alınmasına geçildi.

"ANNE ÜSTÜME OKUDULAR RAHATLADIM"
Hatice Arslan, oğlunu en son Elazığ'a geldiğinde gördüğünde bakışlarının bile değişmiş kendisinden geçmiş halde olduğunu belirterek, “Yemek bile yemedi sadece kitap okudu. Babası 'Gençtir, bir şey olmaz' dedi. Kendisine sorduğumda ise 'Anne üstüme okudular. Daha iyi oldum. Ferahladım' diye cevap verdi. Ben şüphelendim hatta okuyup böbreklerini mi aldılar, diye vücuduna baktım, bana güldü" dedi.

''BU BENİM OĞLUM DEĞİL''
İstanbul'a döndüğünde ise sık sık kendisini aradığını ama onun kendisini “Hocaya gidiyorum. İşlerim var" diyerek oyaladığını görüşmek istemediğini belirten anne Arslan, “Olaydan sonra televizyonda gördüm. Oğlumu hazırlayıp oraya koydular. Bir felaket geldi başımıza. Ankara'ya gittiğimizde oğlumun yüzü gözü mosmordu. Savcıya 'Bu benim oğlum değil. Ruhu da bakışları da benim oğlum değil' dedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ardından “Tereddüt ediyorum. Ben oğlumu tanıyamadım hala da tanıyamıyorum. Sizden soruyorum başkanım oğluma ne oldu? Kim yaptıysa oğlumu geri istiyorum" diyerek ağlamaya başladı. Bu sırada izleyiciler bölümünde oturan baba İdris Arslan'ın da ağladığı görüldü.

''BAKKALLARDA BİLE KAMERA VAR"
5 yıl olduğunu ve hala bir sonuç alınamadığını ifade eden Arslan, oğlunun olayı tek başına gerçekleştirmiş gibi Ankara'daki mahkemede 4 insan ömrü süresince ceza aldığını belirtti.
Danıştay saldırısı sırasında binadaki kameraların arızalı olmasına dikkat çeken Hatice Arslan, “Bakkallarda bile kamera var. Çikolata çalan çocuk bile yakalanıyor. Oğlumu gösteren daha bir kamera görüntüsünü bile göremedik” ifadesini kullandı.

“MUSKA OĞLUNUZU İYİ ETTİ SİZ DE ETMESİN"
Ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, neden Salih Kunter'i çok sık ziyaret ettiklerini sordu. Anne Arslan bu soruya, “Arkadaşlarına sorduk. 'Cin çıkarttık' dediler. Belki bir bildiği vardır diye gittik. Salih Kunter okumamış. Muska hazırlamış. Bu muskayı sorduk. 'İyi niyetli olarak yazdım' dedi. Muskaları size verdik. Aynıları bende de var" yanıtını verdi. Bu cevabın üzerine Başkan Şengün, “Oğlunuzu iyi etti. Sizi de etmesin" diye konuştu.

Haberin Devamı

GİZLİ TANIKLAR İÇİN TEKNİK ALTYAPI TAMAM
Öte yandan, dava kapsamındaki gizli tanıkların beyanlarının alınması için kurulan teknik altyapı da tamamlandı. Birinci Ergenekon Davası'nda tanıkların dinlenmesinin ardından sıra gizli tanıklara gelecek. Gizli tanıkların beyanları, kendilerine ayrılan bölümlerde naip hakim eşliğinde alınacak. Gizli tanıkların görüntü ve sesleri, hazırlanan teknik altyapı aracılığıyla değiştirilerek duruşma salonuna yansıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!