Subay eşi Pınar'ın katil zanlıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Subay eşi Pınarın katil zanlıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 11:14

İstanbul'da düzenlenen terör operasyonunda yakalanan 3 kişinin, İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen roketatarlı saldırı ve Osmaniye'de bir subay eşinin şehit edilmesiyle bağlantılı olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik 17 Eylül 2010 günü operasyon düzenledi. İstanbul genelinde gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 9 şüpheliden 6'sı ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı. 3 kişi ise Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Yetkililer, zanlılardan birinin bombacı olduğunu ve İstanbul’da sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğunu öne sürdü.

 

Haberin Devamı

Şüphelilerin bağlantılı olduğu öne sürülen eylemler ise şöyle açıklandı:

 

- 29 Mayıs 2010 - Hatay’da maden ocağının basılarak 1 özel güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 2 özel güvenlik görevlisinin yaralanması

 

- 31 Mayıs 2010 - İskenderun’da Deniz İkmal Komutanlığı Askeri Birliği’ne roketatarla saldırı yapılarak 7 askerin şehit edilmesi, 6 askerin yaralanması

 

- 10 Haziran 2010 - Osmaniye’de Jandarma Komando Karakolu’na roketatarlı saldırı neticesinde 23 yaşındaki asker eşi Pınar Akdağ'ın şehit edilmesi

 

- 9 Ağustos 2010 - Antalya ili Alanya İlçesi’nde bir motosiklete bomba konularak patlaması neticesi 2’si yabancı uyruklu olmak üzere 3 kişinin yaralanması..

Üzerinde intihar hapı bulundu

Osmaniye Kanlıgeçit Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden subay eşi Pınar Akdağ'ı şehit eden Zerdeşt kod adlı Abuzer D.'nin Halkalı'da 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın da hayatını kaybettiği patlamalarla ilişkisi olduğu tahmin ediliyor. Örgüt içinde depoculuktan özel kuvvetlere kadar yükselen Abuzer D.'in yakalandığında üzerinde intihar hapı çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Hatay, Osmaniye ve İskenderun'da 8'i asker 9 kişinin şehit edildiği saldırılara karıştığı belirtilen bombacı Abuzer D., emniyetteki işlemleri tamamlandı. Yapılan sorgulama sonucunda Abuzer D.'nin aralarında subay eşi Pınar Akdağ'ın da bulunduğu 9 kişinin şehit edilmesi olaylarının hepsine karıştığı ortaya çıktı. Abuzer D.'nin polise bu saldırılarda yer aldığını söylediği ancak detaylı bilgi vermediği belirtildi.

Emniyetteki sorgu sırasında Abuzer D.'nin örgüte katılışından bombacı olmasına kadar yaşadıkları da öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, 1984 doğumlu Abuzer D., 2005 yılında girdiği üniversite sınavını kazanamadı. İstanbul'da arkadaşları aracılığıyla örgüte girdi. Örgüt içerisinde depocu olarak görev alan Abuzer D., örgüt tarafından eğitim için Kuzey Irak'a gönderildi. Buradaki kamplarda eğitim gören Abuzer D., kısa süre sonra özel kuvvetlere yükseldi. Özellikle bomba konusunda eğitim gördü. Bomba uzmanı olduktan sonra da örgütün Hatay civarında faailyet gösteren Amanos grubuna girdi. Burada Panzer kod adlı Kemal K.'nın talimatı doğrultusunda göreve başladı. Abuzed D., İskenderun ve Osmaniye'deki saldırıların talimatını da Kemal K.'nın verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı ve kamu kurumlarına yönelik sansasyonel eylem hazırlığı içinde olan Abuzer D.'nin Halkalı'da askeri ve polis aracına yönelik bombalı saldırılarla da ilişkisinin olduğunu düşünüyor. Yetkililer, bu yönde delile ulaşamadıklarını ancak çalışmaların sürdüğünü belirtti. Haziran ayında Halkalı'da askeri araca düzenlenen saldırıda 4 asker ve 17 yaşındaki Buse Sarıyağ isimli asker kızı şehit olmuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!