Güçlendirme çalışması bitmeyince okulları değişti

Güncelleme Tarihi:

Güçlendirme çalışması bitmeyince okulları değişti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 13:53

BURSA'da, Ağustos ayında başlanan depreme karşı güçlendirme çalışmaları bitirilemediği için Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun 1550 öğrencisi, her gün otobüslerle başka binaya taşınacak.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BAŞKA OKULA TAŞINDI

Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda ders zili sancılı çaldı. Marmara Depremi'nin ardından riskli olarak görülen okullarda güçlendirme çalışmaları sürerken, Yunus Emre İlköğretim Okulu binası da geçen ağustos ayında çalışmalara başlandı. Ancak çalışmalar yeni öğretim yılına yetiştirilemeyince öğrencilerin 24 derslikli 75'inci Yıl İlköğretim Okulu’na taşınmasına karar verildi. Öğrenciler bu sabah belediyeden sağlanan otobüslerle Yunus Emre İlköğretim Okulu bahçesinde toplanarak, öğretmenleri eşliğinde otobüslerle yeni okullarına taşındı.

Öğrenci ve velilerden bir bölümü uygulamaya tepki göstererek, “Okulun güçlendirilmesinden tabi ki memnunuz. Ama bu işlerin yaz aylarında bitirilmesi gerekiyordu. Yöneticilerin ihmali yüzünden çocuklarımız her gün otobüslerde eziyet çekecek” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, binaların güçlendirilmesi için Bursa Valiliği’nce ihale yapıldığını kaydederek, inşaat tamamlanmadığı için taşıma yolunu seçtiklerini söyledi. Sabahçı ve öğlenci öğrencilerin iki grup halinde öğretmen nezaretinde okullarına götürüleceklerini ifade eden Gencel, “Onarım bitinceye kadar bu uygulama devam edecek. Alt kattan itibaren boya işlerine başlandı. Üst katta bazı sıkıntılarımız var. Bu konu Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün vermiş olduğu günde inşaatın bitmesine bağlı. Her yerde bir takım aksaklıklar oluyor. Bu sıkıntı sona erecektir” dedi.

Okul önüne gelen Kamu- Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu da plansızlık ve yanlış uygulama yüzünden bu sıkıntının ortaya çıktığını belirterek, “Okuldaki onarım ancak Aralık ayında bitecek. Bu süre içinde öğrenciler öğretmenlere zimmetlendirilerek taşınacak. Hem veli, hem öğrenci hem de öğretmen perişan olacak. İnşaat erken başlamalı ve öğretim yılı bitirilinceye tamamlanmalıydı. Sorumlular kamuoyuna hesap versin” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!