Allianoi artık yok

Güncelleme Tarihi:

Allianoi artık yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 00:00

İzmir Bergama’daki Yortanlı Barajı’nın su toplama havzasında yer alan Allianoi’de, geçmişi prehistorik döneme kadar gittiği sanılan alanların üstü, kumla doldurulmaya başlandı.

Allianoi Kazısı Bilimsel Heyet Başkanı Ahmet Yanaş, uygulamanın bilim dışı olduğunu savunurken, “Böyle bir işlemde vasıflı işçi ve bilimsel ekip şart” dedi. Yanaş şunları söyledi: “100 civarında vasıfsız işçinin Allianoi’ye girdiğini gördük. Ne olduğunu bilmediğimiz bir kumla alan doldurulmaya başlandı. Üstelik hâlâ mahkememiz sürüyor, karar çıkmadı. Bu işin koordinatörü AKP Bergama İlçe Başkanı Hasan Şahin’dir. Referandum sonucunu mu beklediler? Yangından mal kaçırır gibi olur mu bu iş?”

Vasıflı işçiye gerek yok

AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hasan Şahin ise eserlere zarar vermediklerini iddia ederek, şunları söyledi: “Bu tarihi eserlerden dolayı baraj su tutmadı. Bu bölgede ciddi bir sulama problemimiz var. Bilim adamları da bu bölgeye dökme-kapama işleminin yapılmasını doğru buluyor. İşçilerin vasıflı işçi olmasına ne gerek var. Basit bir dolgu işlemi bu. Eserlerin zarar göreceğini zannetmiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!