1.5 yıl niye bekledi?

Güncelleme Tarihi:

1.5 yıl niye bekledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 00:37

DENİZ Baykal’ın tüzük kurultayı çağrısından sonra CHP’de gözler, Genel Sekreter Önder Sav’a yöneldi.

Sav, bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapmayacağını, görüş belirtmeyeceğini söyledi. Ancak Sav’ın, çok sayıda arkadaşının bu konudaki sorularına muhatap olduğu ve onlara şu değerlendirmeleri yaptığı belirtildi:

Sağ parti modeli

“Bizim 21 Aralık 2008’de kurultayımız oldu. Sözü edilen değişiklik o kurultayda yapıldı. Aradan tam 1.5 sene geçildi. Kemal Bey’in genel başkan seçildiği kurultayda da bu konu buzdolabına konuldu. Peki Deniz Bey tam 1.5 yıl bu değişikliği neden yürürlüğe koymadı? Parti Meclisi’ni hemen toplayarak bu işi yapabilirdi. Elinde olan bir yetkiyi neden kullanmadı? Bu değişiklikler sağ partilerin modeli. Bizim ise onlardan farkımız var. Sağcılaşmak mı istiyoruz? Ben bu görüşlerimi o zaman da Deniz Bey’le paylaşmıştım zaten. Benim size de tavsiyem, ne beni ne de kendinizi bu tartışmanın parçası haline getirin. Kurultay toplama şekli belli. Delege iradesini gösterirse olur.”

Tekin’e itiraz olmadı

Önder Sav’ın, Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcılığına atanmasına itiraz etmediği bildirildi. Sav’a yakın kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun, genel sekretere yaklaşık iki ay önce, “12 Eylül’deki referandumun ardından Tekin’i genel başkan yardımcısı olarak atayacağım” dediğini, Sav’ın da bunu desteklediğini söylediler. Sav’ın, “Gürsel Tekin’e her yardımı yapmaya hazırım” dediği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!