Liseli Esin’i öldüren estetik

Güncelleme Tarihi:

Liseli Esin’i öldüren estetik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 00:00

17 yaşındaki Esin Sağlam, burun ameliyatı olmak için bıçak altına yattı. Ameliyat sonrası durumu ağırlaşan genç kız, 6 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Sağlam ailesi, Esin’in ölümünde doktorların ihmali olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

AMELİYATTA ÖLEN ESİN'İN FOTOĞRAFLARI

GAZİANTEP’te 4 çocuklu Sağlam ailesinin en küçüğü olan İnci Konukoğlu Lisesi son sınıf öğrencisi Esin Sağlam (17), 18 Ağustos’ta burnundaki kemiğin düzeltilmesi için özel bir hastanede ameliyata alındı. Durumu gittikçe ağırlaşan Sağlam, yoğun bakımda 6 gün süren mücadelenin ardından 24 Ağustos’ta hayatını kaybetti.

Ameliyat için yaşı küçük

Burun ameliyatı olmak için gittikleri birçok hastaneden yaşı nedeniyle geri çevrilen Esin Sağlam’ın ölümünde yapılan birçok hatanın etkili olduğunu ileri süren ağabeyi Ender Sağlam, bir arkadaşının önerisiyle gittikleri hastaneden kızkardeşi için 2-3 saat içinde evine gönderileceğinin söylendiğini kaydetti. Kendisinin de sağlık sektöründe çalıştığını belirten Ender Sağlam, ameliyattan sonra kız kardeşinin burnundan kan geldiğini anlattı:

Ucuz narkoz mu

“Peçetelerle akan kanı silmemiz istendi. 6’ncı saatten sonra hastamız bayıldı ve yoğun bakım odasına çıkardılar. 6 gün boyunca yoğun bakımda yattı. Yoğun bakıma alındıktan bir saat sonra tekrar ikinci bir ameliyat yapıldı. Kardeşimizi kaybettik. 17 yaşındaki bir çocuğun komplikasyonlara neden girdiği, endotoksik şoka neyin neden olduğu, fazla verilen narkozun mu, ucuz narkozun mu veya bir bakterinin mi bu şoka neden olduğunu belirtilmesini, açıklanmasını istiyoruz. Hastamız 6 gün boyunca solunum cihazına bağlandı. Böbrek yetmezliği olduğu söylendi.”
Sağlam Ailesi kızlarının ölümünde doktorların ihmali olduğunu öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

‘Komplikasyon oluşmuş’

HASTANEDEN yapılan açıklamada Esin Sağlam’ın kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu’nun incelemesinin ardından belli olacağı belirtilerek, şöyle denildi: “Hastamızda komplikasyon oluşmuş, hastanın kanaması başlamış ve endotoksik şokun oluşması sonucunda yoğun bakıma alınmıştır. ”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!