Korkma, yiğit ol

Güncelleme Tarihi:

Korkma, yiğit ol
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli, Lüleburgaz ve İstanbul Çağlayan’da konuştu. Kılıçdaroğlu'nun mitingie ilk kez eşi de katıldı.

Haberin Devamı

EŞİ İLK KEZ KATILDI / Foto Galeri

Kendisine gösterilen ilgiyi “Ben de aranızda insan Kemal olarak” bulunuyorum diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ise bölücülük yapmakla suçladı. “Bölmek için insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21’inci yüzyılda Türkiye’yi yönetiyor” diyen Kılıçdaroğlu, üç mitingde özetle şunları söyledi:

Şantajcı Recep Bey

Recep beyin bir ünvanı daha var. Şantajcı diyorum. Niye şantajcı diyorum? Recep bey, ’Bitaraf olan bertaraf olur’ diyor. Kimsin sen, kendini ne hissediyorsun? Kral mısın, padişah mısın, imparator musun? Yoksa baskıcı bir başbakan mısın? Kimsin sen. Hem demokrasiden bahsedeceksin, Özgürlüklerden bahsedeceksin. ‘Ben anayasa yapıyorum, bu anayasada özgürlük var’ diyeceksin. Sonra da diyeceksin ki, işverene işciye memura emekliye ‘bitaraf olmayacaksınız yoksa ben sizi bertaraf ederim’ diyeceksiniz. Recep bey kimseyi bertaraf edemezsin. Buradan bütün iş dünyasına sesleniyorum. Bütün işverenlere sesleniyorum. Güçlü olun, yiğit olun ezilmeyin, korkmayın diyorum. Çünkü diyorum ki, halkın ayak sesleri geliyor. Recep beyler kaçacak biz kovalayacağız. Bir başka bakanı çıkıp diyor ki ’hayır diyenin aklından şüphe ederim.’ Valileri kaymakamları uğraşıyor. Vatandaşı tehdit ediyorlar. ’Evet, derseniz destekleriz hayır, derseniz elindeki yeşil kartı alırız, çocuklarınızın okul parasını ödemeyiz” diyorlar. Korku toplumuna son vereceğiz. Korkuyu yırtıp atacağız. Hep beraber
özgürlüğü yaşatacağız.

Sömürerek kandırdılar

Finansal gövdesi İstanbul’da siyasi gövdesi Ankara’da. İki gövdeye de kurt düştü. İki gövdeyi de silkeleyeceğiz, alaşağı edeceğiz. Şimdi çıkmışlar milletin önüne diyorlar ki, ‘Biz yeni bir anayasa getiriyoruz’ İstanbul’dan soruyorum, 30 yıldır sesin çıkmadı. 8 yıldır başbakansın, 12 Eylül’ün acılarını sömürmek için çıktın ortaya. Senin aklına gelir miydi? 12 Eylül acılarımızı biz biliriz, kavgayı biz verdik, yiğitlik bizde. Haramilere bunu bırakmayacağız. Acı bizim acımızdır, yürek bizim yüreğimiz. Bizi inançlarımızı sömürerek kandırdılar. Din iman diyerek kandırdılar ve toplumu ayrıştırdılar. Şimdi geçmişte yaşadığımız acıları sömürerek bize gol atmaya çalışıyorlar. Bizim acılarımızı istismar ederek.

Çanak soru gazetecileri

Başbakan’ın konuşması 9 televizyon kanalında canlı yayınladı. Çünkü bu kanallar baskıyı üzerlerinde hissediyor. Güçlüysen senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle birlikte tartışalım. İstersen Deniz Feneri’nden beslenen Kanal 7 de olsun. Ona da razıyım. Üstelik söz veriyorum. Sadece anayasayı konuşacağım. Korkmuyorsan, çıkarsın karşıma beraber tartışırız. Buna evet der mi demez. Çünkü sayın Başbakan ister ki kendisine çanak soru soran gazeteciler olsun, ister ki kendi adamları kendi televizyon kanalı olsun. Ona da razıyım.

Erkeksen benimle uğraş

Korkmuyorsan, ben demokratım diyorsan, halkıma hesap vermeyi namuslu görev kabul ediyorsan çıkarsın karşıma tartışırız. Ne getiriyorsun, ne götürüyorsun. Ezberini bozduk, kimyasını bozduk. Bizler mücadelemizi verirken halk için yapıyoruz, cebimiz için değil. Çıkıyor meydanlara İnönü’ye sataşıyor, çıkıyor meydanlara CHP’nin tarihine sataşıyor. Sen önce tarih öğren, tarih bil, dersini çalış ama sen bırak geçmişi, erkeksen benimle uğraş. Çık karşıma ne varsa konuşalım seninle . Hiç söylemediğimiz sözleri sanki biz söylemişiz gibi vatandaşın karşısına çıkıyor. Efendim diyor ki ‘Benim boyumu soruyorlar bosumu soruyorlar’ Hiçbir yerde hiç kimsenin ne boyunu sordum ne bosunu sordum. Ama ‘Boyum, bosum nedir’ diye öğrenmek istiyorsan çıkarsın karşıma boyunu da bosunu da öğrenirsin.

Emekli Kemal’in sözü

Bunlar halka hizmet için geldiler ama şimdi halka hükmediyorlar. Telefonlarınız dinleniyor mu? Size söz. Memur Kemal’in, İşçi Kemal’in, Emekli Kemal’in sözü. Bizler özgürlükleri getirip dinlemeye son vereceğiz. AKP’nin maskesini indirmek benim boynumun borcudur, bundan emin olun. Nazım’ın dediği gibi, ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.’ Güç verin, destek verin yoksullukların, yolsuzlukların önünü kapatalım. Hakça bir düzen kuralım sağ elin verdiğini sol el görmesin.

Çağlayan coşkusu

Kılıçdaroğlu’nun mitingine Çağlayan’daki inşaatın alanı daraltmasına rağmen 100 binden fazla katılım oldu. Mitingde çok sayıda kişi, sıcaktan bayıldı. Katılımcıların ellerinde pankarttan çok, hayır yazılı flamalar ve CHP bayrakları vardı. En kalabalık günlerinden birini yaşayan Çağlayan Meydanı’nda toplananlar yeşil alana ve E-5’e kadar olan bölgeyi doldurdu.

Trakya İstanbul pankartları

Korkma, yiğit ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Kırklareli, Lüleburgaz ve İstanbul’da düzenlediği mitinglerde binlerce kişiye seslenerek referandumda “Hayır” oyu vermelerini istedi. Kılıçdaroğlu’nu dinlemeye gelenler ise üzerinde “Kemal’den Kemal’e, devredilen bu vatan Kemaller elinde, kemale erecektir”, “Evet teslimiyettir, hayır kararlılıktır”, “Anladık Recep Bey! Boyun Allah vergisi, ya villaların”, “Hayır lan hayır, sen de ananı al git”, “Tayyibin müftüsü diyor ki umreye gitme, oyunu evet de”, “Ne eveti Recep Bey? Nikah mı kıyıyoruz” yazan pankartlar taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!