Başbakan'dan Org. Berk hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan Org. Berk hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 11:17

Başbakan Erdoğan son YAŞ toplantısında Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na atanan Erzurum’daki Ergenekon soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi Orgeneral Saldıray Berk hakkında, “Kamu görevlisine hakaret”ten suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun Berk’in de katıldığı, Yüksek Askeri Şûra toplantısından kısa süre önce yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Son Yüksek Askeri Şura'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Komutanlığı'na atanan Orgeneral Saldıray Berk, 3'üncü Ordu Komutanı iken 20 Mayıs 2008 tarihinde PKK'lı teröristlerin 1993 yılında 33 vatandaşı katlettiği Erzincan Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar Köyü’ne gitti. Orgeneral Berk burada vatandaşlara sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

‘MEMLEKETİ SATTIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ?’ 

Köyü ziyaretinden sonra helikopterinin hazırlanmasını bekleyen Orgeneral Saldıray Berk, yanına gelen bir grup vatandaşla sohbetini burada devam ettirdi. Köylülerden birinin AK Parti'ye oy verdiğini öğrenen Saldıray Berk'in, “Başbakan'ın memleketi de sattığını biliyor musunuz?” dediği iddia edildi.

Orgeneral Berk’e atfedilen sözler geçen ay köy sakinlerinden Necati Aydoğdu’nun iddialarıyla gündeme geldi. Aydoğdu internet sitelerine yansıyan açıklamasında, Berk’in köylerini ziyareti sırasında AK Parti’ye oy verdiğini öğrenince, “Başbakan’ın memleketi sattığını da biliyormusunuz” dediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

'KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET' SUÇUNDAN SUÇ DUYURUSU

Yüksek Askeri Şura öncesi Başbakan'ın avukatı Fatih Şahin olayla ilgili olarak internet sitelerinde çıkan haber küpürlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdi. Erdoğan da avukatından gereğinin yapılmasını istedi. Bunun üzerine avukat Şahin, 20 Temmuz 2010’da Orgeneral Saldıray Berk hakkında ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 22 Temmuz’da dosya Erzincan’a gönderildi. Erzincan da yetkisizlik vererek 23 Temmuz’da Kemaliye İlçesi'ne gönderdi. Kemaliye Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Temel, Orgeneral Saldıray Berk hakkındaki soruşturması başlattı. Kemaliye Başsavcısı Ramazan Temel, Orgeneral Saldıray Berk’in Erzincan’da ifadesinin alınmasını istedi.

ORG. BERK YAZILI İFADE VERDİ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan suç duyurusu üzerine Orgeneral Saldıray Berk’in Ağustos ayı içerisinde ifadesine başvuruldu. Saldıray Berk yazılı ifadesinde iddiaları reddetti. Orgeneral Berk’in ifadesinde, “Başbağlar Köyü'ne gittiğim doğrudur. Ancak iddialarda yer alan konuşmalar olmamıştır. Helikopterim kalkış için hazırlanırken yanımda duran köy halkı ile bölücü terör örgütünün saldırıları hakkında sohbet ediyorduk. O sırada bazı köylüler yollarının yapılmadığından dert yandı. Ben de onlara iyi seçilmiş yöneticilerin her şeyin üstesinden gelebileceğini söyledim. Bunun dışında bir şey demedim. Bu haber maksatlıdır. Şahsıma zarar verilmek istenmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Kemaliye Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Temel soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Delil durumuna göre ya iddianame hazırlanacak ya da takipsizlik kararı verilecek” dedi.

Erzincan Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık olarak gösterilen Orgeneral Saldıray Berk’in avukatı Zeynel Yüksel olayla ilgi şunları söyledi:

“Çıkan haberler üzerine komutanla görüştüm. Kendisi iddia edildiği sözleri sarfetmediğini belirtti. Yazılı olarak verdiği ifadesinde zaten bunları reddetmiş. Ben de bu sözleri kendisinin söyleyeceğine inanmıyorum. Şahsım olarak bu bir eleştiri mahiyetindedir. Suç teşkil etmez. Politikacılar eleştirilere açık olmalıdır.”

Haberin Devamı

3. ORDU’DA SESSİZ DEVİR TESLİM

 

3’üncü Ordu Komutanı iken Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanlığı’na (EDOK) atanan Orgeneral Saldıray Berk, 13 Ağustos günü sessizce düzenlenen devir teslim töreniyle Erzincan’a veda etti. Törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir başta olmak üzere hiçbir sivil davet edilmedi. Orgeneral Berk, sadece

askeri erkanın katıldığı törenle görevini Orgeneralliğe yükselen Korgeneral Yalçın Ataman’a devretti. Törene Genelkurmay Başkanlığı’na atanan Orgeneral Işık Koşaner de katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!