Başbuğ'un son katıldığı MGK

Güncelleme Tarihi:

Başbuğun son katıldığı MGK
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 14:03

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında ilk kez üst üste İstanbul’da yapılıyor. Harp Akademileri’nde başlayan toplantıya 30 Ağustos’ta emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ son kez, görevi 11 Ağustos’ta Orgeneral Atilla Işık’tan devralan Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel de ilk kez katılıyor.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ'UN SON KEZ KATILDIĞI MGK'DAN FOTOĞRAFLAR

Toplantıda, 27 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral İlker Başbuğ’dan devralacak olan Orgeneral Işık Koşaner ise Kara Kuvvetleri Komutanı olarak son kez yer alıyor. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hava Kuvvetler Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Başbakan yardımcıları, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarı Muammer Güler ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal katıldı

TERÖR MASADA

Harp Akademileri’ndeki toplantıya başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül saat 12.55’te 2 numaralı nizamiye kapısından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise saat 13.30’da ana nizamiye kapısından giriş yaptı. MGK’da, törerle mücadele, iç ve dış tehditler, terör örgütü PKK’nın 20 Eylül’e kadar aldığı eylemsizlik kararı ile ABD’nin Irak’tan çekilme sürecinde Türkiye’nin stratejisinin görüşülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

1.5 SAATLİK MİNİ ZİRVE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MGK öncesi Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi’nde saat 11.30’da MGK’ya katılan kurul üyesi bakanlar ve müsteşarlarla bir araya gelerek 1.5 saatlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Buradaki toplantıya Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarı Muammer Güler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!