Tarihi olay

Güncelleme Tarihi:

Tarihi olay
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2010 00:37

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Meryem Ana yortusu çerçevesinde 88 yıl sonra Sümela Manastırı’nda dini ayin düzenlenmesini “önemli ve tarihi bir olay” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

İŞTE AYİN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

88 YIL SONRA İLK KEZ / WEB TV

AYİNE GELENLER MANASTIRA SIĞMADI / Foto-Galeri

Paros Adası’nda tatil yapan Papandreu, Türk hükümetinin manastırda dini ayine izin vermesini kastederek, “Bu ayin halklarımız arasında barış ve işbirliği ruhunu yansıtıyor” dedi. Yunan devlet televizyonundan naklen yayınlanan Sümela manastırındaki ayin hakkında Türkiye’ye karşı görüş ve açıklamalarıyla tanınan aşırı milliyetçi LAOS partisinin lideri Yorgo Karancaferis bile “Türkiye’nin AB’ye giden yolu böylesi hareketlerden geçer” diye konuştu.

İkon gönderilecek

Ortodoks aleminin en büyük bayramlarından olan Meryem Ana yortusu çerçevesinde Yunanistan’da yüzlerce Meryem Ana Kilisesi’nde ayinler düzenlendi ama bu yıl tüm dikkatler Sümela manastırındaydı. Selanik Valisi Panayotis Psomiadis ve Karadeniz kökenli fanatik Yunanlı politikacıların Trabzon’a gitmemeleri dikkat çekti. Bu arada, Yunanistan’ın Vermion bölgesinde inşa edilen ‘Sümela Kilisesi’nde muhafaza edilen tarihi Meryem Ana ikonunun önümüzdeki yıl Trabzon’a gönderilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!