Özkan’ın feryadına kulak verilmeli

Güncelleme Tarihi:

Özkan’ın feryadına kulak verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon davası kapsamında 723 gündür tutuklu olan gazeteci Tuncay Özkan’ın, “Komutanlara darbe yapmaları emrini biz mi verdik” sözleri için, “Feryadına kulak verilmeli” dedi.

Dün NTV’de konuşan Arınç, “Balyoz soruşturmasında da iddianame tanziminden sonra bir mahkeme yakalama kararı vermiş. Yorumlar farklı olsa da hukuki tedbirdir” diyerek, şunları söyledi:

Talimatı biz vermiyoruz 

Bir subay para çekmek için orduevinden çıkınca yakalanıyor. Hatta bir subay İçişleri Bakanı’yla cenazeye katılıyor. Yakalama emri çıkarılması konusunda ne Adalet Bakanı’nın ne de hükümetin bir dahli var. Biz talimat vermiyoruz. Bir hâkim zorla izne çıkarılıyor, yerine geçici olarak atanan hâkim serbest bırakma kararı veriyor. Hangi yargıç hukuka uygun karar veriyor? Bir takım telefon dinleme kayıtlarında veya bazı belgelerde iddia edilenler gerçekse bu karanlık bir tablodur. 102 kişiyle ilgili farklı mahkeme kararları üzüntü verici.

Olayın asıl failleri var

Özkan ve diğer tutukluların, ‘Komutanlara darbe yapmaları emrini biz mi verdik, asıl sorumlular neden dışarıda ve biz neden hâlâ içerideyiz’ şeklindeki feryatlarına kulak vermeliyiz. Olayın asli failleri vardır, bir de yardım etmek, suçu övmek gibi unsurlar vardır. En sondakilerin baştakilere bakarak ‘Haksızlığa uğruyorum’ demesini önemsiyorum.

Kılıçdaroğlu dikkat etsin

Kılıçdaroğlu’nun meydanlarda söylediklerine dikkat etmek lazım. Ne kalpazanlığımız, ne sahtekarlığımız, ne vatan satmışlığımız kaldı. Her şeyi söyledi. Bunu yapmaması lazım ancak yapıyor. CHP Lideri’nin başlattığı polemiklere Başbakan Erdoğan tepki verirse, burada kim haklı? Söylediği şeyler eskiden cinayet çıkaran şeyler.

Aşk Gemisi gibi  her gün video

Bir Genel Başkanı götüren, hatta ayakta duramaz hale getiren bir kaset, bir başkası hakkında olunca, ‘Ya siyasetçi sen de kendine bir çeki düzen ver kardeşim. Aşk gemisi gibi bu ne böyle her gün video kaydı yayınlanıyor. Sizin aileniz, aile hayatınız yok mu’ demezler mi? Şimdi bugün açık bırakılan bir telefonda, ‘40 derece sıcaklıkta o koşarken biz de kumar masasının başındayız’ diyen bir başka vekilin sözleri yayınlanıyor. Bunlar hoş değil. Bu tarafta olduğu zaman, ‘Vay hainler bak nelerle meşguller.’ Bu tarafta olduğu zaman, ‘Özel hayatla siyaseti birbirinden ayrı tutalım.’ Amenna, tutalım ama her siyasetçinin de özel hayatına ve siyaset hayatına dikkat etmesi gerekir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!