Darbe olmaz diye bir şey yok

Güncelleme Tarihi:

Darbe olmaz diye bir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 00:00

YARSAV üyelerini evinde kabul eden 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel, Anayasa tartışmalarının bir süredir ülkenin gündemini meşgul ettiğini ve giderek “dallı budaklı” hale geldiğini söyledi.

Demirel, “175 maddelik Anayasa’nın 24 maddesi değiştirilince darbe olmaz diye bir şey yoktur” diye konuştu.

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “175 maddelik Anayasa’nın 24 maddesi değiştirilince darbe olmaz diye bir şey yoktur” dedi. Demirel, Güniz Sokak’taki evinde, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve YARSAV yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Tarhan, ziyarette yargı üzerinden demokrasiyle oynandığı endişesi taşıdıklarını, bu nedenle Demirel’in görüşlerine başvurmak amacıyla geldiklerini söyledi. Demirel de, Anayasa tartışmalarının bir süredir ülkenin gündemini meşgul ettiğini ve giderek “dallı budaklı” hale geldiğini belirtti. Meselenin sadece Anayasa değişikliğinden ibaret olmadığını belirten Demirel, şunları söyledi:
Referandum konusu, bir siyasi hesaplaşmaya, geçmişle hesaplaşmaya dönüştü. Seçilmiş iktidarın, devletin kurumlarıyla ilişkileri zedelenmiştir. Siyasi iktidar ülke yönetiminde kurumlardan rahatsızdır. Öyleyse ‘kendi yönetimime geçirmeli...’ Oysa bu kurumlar Anayasal kurumlardır. Bu yönetme değil ele geçirmedir. Ondan sonrası ne olacaktır? Sonrası demokrasi değildir.
YARSAV’ın mücadelesinden dolayı kimsenin alınganlık göstermesine gerek yok. Siz hukuk devletine hizmet ediyorsunuz, korkulacak olan konuşan değil susan Türkiye’dir. Bugün konuşan Türkiye ile korkan Türkiye iç içe girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!