Tank yürüten komutan 1. Ordu'ya

Güncelleme Tarihi:

Tank yürüten komutan 1. Orduya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 10:29

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 11 subayın terfisi ve 'internet andıcı' iddiası nedeniyle ifadeye çağrılan Orgeneral Hasan Iğsız yüzünden düğümlenen YAŞ toplantılarında 1. Ordu Komutanlığı'na yapılan atama dikkat çekti. 1'nci Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı.Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu.

Haberin Devamı

ATAMASI YAPILAN KOMUTANLARIN FOTOĞRAFLARI

YAŞ'ta düğüme neden olan ve ataması yapılmayan Orgeneral Hasan Iğsız’dan boşalan 1. Ordu Komutanlığı’na Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı. Ceylanoğlu 28 Şubat’ın simgesi haline Sincan’daki tankların yürüten komutan olarak biliniyor. Erzincan Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı 2. Ordu Komutanı Saldıray Berk de Ceylanoğlu'ndan boşalan EDOK Komutanlığı’na getirildi.

ORGENERAL SALDIRAY BERK NEREYE ATANDI?

EDOK Komutanlığı'na Erzincan'daki Ergenekon davasının sanığı Orgeneral Saldıray Berk getirildi. Berk'in başına getirildiği EDOK bir anlamda ikinci bir kara kuvvetleri gibi.

Hürriyet, 21 Haziran 2004 tarihli nüshasında rahmetli Yener Süsoy’un bir söyleşisini yayınladı.Söyleşiyi veren kişi emekli korgeneral İzzettin İyigün’ündü.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki takma adı “çift beyinli” olan emekli Korgeneral İyigün röportajda şunları söylemişti:

 

“ 28 Şubat’ta Sincan’da tankları yürüten, balans ayarını yapan benim. Öncesinden ne Karadayı’nın haberi vardı, ne de Çevik Bir’in. Sadece 3 kişi biliyorduk: Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Doğu Aktulga, Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal ve ben. O tarihte EDOK Komutanı’ydım, zırhlı tümen bana bağlıydı.”

 

O zırhlı tümen halen EDOK Komutanlığına bağlıdır. Sadece o tümen değil, Türkiye’deki tüm zırhlı birlikler, kara havacılık komutanlığı, komando birlikleri, askeri okullar gibi tüm unsurlar EDOK Komutanı’na bağlıdır.

 

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!