YAŞ Toplantısı'nda ikinci gün çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

YAŞ Toplantısında ikinci gün çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2010 13:21

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ), ikinci gün çalışmaları tamamlandı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantının sabah gerçekleştirilen bölümünün ardından öğle saatlerinde ayrılmasıyla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ toplantının öğleden sonraki bölüme başkanlık yaptı.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri görüşülüyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK)ayrılacak personelin durumları da toplantıda değerlendiriliyor. Şura'da, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor. Bu kapsamda, askeri stratejik konsept, TSK'nın program ve hedefleri de ele alınıyor.

Şura, çalışmalarına Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yarın devam edecek. YAŞ kararlarının 4 Ağustos Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN HASTA ZİYARETİ

Erdoğan, YAŞ toplantısının öğleden önceki bölümünden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in babası Yusuf Ziya Çelik ile İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda yaralanan Süleyman Söylemez'i ziyaret etti.

Erdoğan'ın basına kapalı ziyareti yaklaşık 50 dakika sürdü. Çelik ve Söylemez'in sağlık durumları hakkında hastane Başhekimi Metin Doğan'dan bilgi alan Erdoğan'ın, diğer bazı hastalara da geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

Erdoğan, hastane ziyaretinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!