Yunan kadına gizli görüntülerle şantaj iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yunan kadına gizli görüntülerle şantaj iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2010 11:07

Adana'da, Yunanlı genç kadın, internet üzerinden tanıştığı ve daha sonra birliktelik yaşadığı işitme engelli kişinin kendisine gizli çekilmiş görüntülerle şantaj yaptığını iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, işitme engelli Yunanlı sağlık memuru Themis B. (29), 2007 yılında kendisi gibi engelli Onur B. (33) ile sanal bir arkadaşlık sitesinde yazışıp tanıştı ve web kamerası ile görüşme yaptı.

Yaklaşık 3 aylık tanışıklıklarının ardından Onur B'yi ziyarete gelen Themis B., kendi isteğiyle bu kişiyle birlikte oldu. Ardından Yunanistan'a dönen Themis B., Onur B'nin evli ve bir çocuk babası olduğunu öğrendi.

Onur B, kendisiyle evlenmek istediğini ve bunun için paraya ihtiyaç duyduğunu belirtmesi üzerine ilk aşamada 40 bin Avro gönderen Themis B., daha sonra da bunu sürdürdü ve toplamda 58 bin Avro gönderdi.

Themis B. gönderdiği paralara karşın kendisiyle ilgilenmemesi ve yanına gelmemesi nedeniyle Onur B'den ayrılmak istediğini belirtti.

İddiaya göre, Onur B, Themis B.'ye birlikte olduklarında görüntü çektiğini, para göndermezse bunu internet üzerinden yayınlayacağını belirterek şantaj yaptı. Onur B, kendileri gibi engelli olan arkadaşı Gökhan H'nin (42) de görüntülerden haberi olduğunu belirtti.

Olayın ardından Adana'ya gelen Themis B. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. İşaret dili uzmanı eşliğinde ifade veren Themis B., durumu ayrıntılarıyla yetkililere anlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, savcılığın talimatıyla Onur B. ve Gökhan H'yi gözaltına alındı. Polis ekipleri, Onur B'nin evindeki bilgisayar ve CD'lere el koydu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!