Hatay Valisi: PKK'lılardan yakalanan olmadı

Güncelleme Tarihi:

Hatay Valisi: PKKlılardan yakalanan olmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2010 11:22

Hatay Valiliği, Dörtyol ilçesindeki saldırının ardından terör örgütü mensuplarından yakalanan olmadığını, Emniyet Müdürlüğü binasına ateş açılmadığını ve olaydan sonra gözaltına alınan şahısların bahse konu olayla herhangi bir ilgilerinin bulunmadığı anlaşılarak serbest bırakıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “dün Dörtyol ilçesinde devriye görevi yapan resmi polis otosuna terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırı ile ilgili olarak, bazı basın yayın organlarında yer alan yanlış haberler üzerine yeniden bir açıklama yapma gereği duyulduğu” belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Uzun namlulu silahlarla Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğüne ateş açıldığı şeklinde çıkan haberler doğruyu yansıtmamaktadır, hiçbir şekilde ateş açılmamıştır. Olayla ilgili olarak terör örgütü mensuplarından yakalanan olmamıştır. Olaydan sonra gözaltına alınan şahısların bahse konu olayla herhangi bir ilgilerinin olmadığı anlaşılmış ve yetkili Cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakılmışlardır.”

Haberin Devamı

Vatandaşların olayların sonrasında gösterdiği tepkinin anlayışla karşılandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ancak, birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu anda sağduyulu davranılması, güçlü bir dayanışma sergilenmesi ve bu dayanışmanın sürekliliği büyük önem arz etmektedir.
Vatandaşlarımızın soğukkanlılıklarını koruyarak kışkırtıcı tavır ve söylemlerden kaçınmaları, eksik ve yanlış bilgilere itibar etmemeleri fevkalade önemlidir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın, birlik ve beraberlik iklimini bozmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacaklarına olan inancımız tamdır.”

TERÖRİSTLERİN TERK ETTİĞİ KAMYONET İDDİASI

Bu arada, Dörtyol ilçesinde 4 polis memuruna yönelik uzun namlulu silahlarla saldırıyı yapan teröristlerin kent merkezine yaklaşık 10 kilometrelik mesafede, Çağlalık köyü yakınlarında terk ettiği ileri sürülen kamyonetin bulunduğu ve içinde el bombası olduğu öğrenildi.
Jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre, plakası sahte olduğu belirlenen aracın incelemeye alındığı, teröristlerin yakalanması amacıyla operasyonların kapsamlı olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!