BaÅŸbakan'ın saÄŸlık sırrı: Altın çilek

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın sağlık sırrı: Altın çilek
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 10:29

Şeker hastası olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığını, yoğun temposuna rağmen formunu borçlu olduğu ‘sır’ tesadüfen ortaya çıktı. Dün akşam Tarabya’da vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan bir kuruyemişçiye girerek o ‘sır’rından bir kilogram istedi. Ancak kuruyemişçide o üründen bir kilo yoktu sadece yarım kilo çıktı. Başbakan’ın satın aldığı ve sürekli tükettiğini öğrendiğimiz, bin bir derde deva ürünün adı: Altın Çilek.

Haberin Devamı

ALTIN ÇİLEK'İN KARE KARE YAPIM AŞAMASI - FOTO GALERİ

BAŞBAKAN'IN ALTIN ÇİLEK'İ ALDIĞI O ANLAR / WEB TV



'HANÄ° SÄ°GARAYI BIRAKMIÅžTINIZ'

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın dün akÅŸam Tarabya’daki kamuoyu yoklamasının son durağı Tarabya Kuruyemişçi’siydi. Hurriyet.com.tr’ye konuÅŸan dükkan sahibi Fatih Kaynar ve eÅŸiyle uzun süre sohbet eden ErdoÄŸan önce dükkandaki sigara reklamlarından rahatsızlığını dile getirdi.Â
 

Dükkan sahibi Kaynar, ‘Biz sigara içmiyoruz. Ama sizin korumalarınız çok içiyor’ dedi. BaÅŸbakan ise bunun üzerine koruma müdürünü çağırarak ‘Hani sigarayı bırakmıştınız’ diye sordu. Koruma Müdürü ise ‘Efendim çoÄŸu kiÅŸi bıraktı ancak içen arkadaÅŸlar var’ yanıtını verdi. BaÅŸbakan ise ‘Hiçbirinizi görmeyeceÄŸim’ diyerek korumasını uyardı.   Â

BİR KİLO İSTEDİ, YARIM KİLO ÇIKTI

Şeker hastası olan Başbakan Erdoğan, hastalığına iyi gelen ve kilo verme gibi daha bir çok faydası bulunan ‘altın çilek’ten bir kilo istedi.

 

Haberin Devamı

Ancak kilosu 50 TL’ye satılan bu özel meyveden kuruyemişçide yarım kilo çıktı ve tartılarak Başbakan Erdoğan’a verildi. Bu durum Başbakan Erdoğan, kuruyemiş sahibi Fatih Kaynar ve eşi arasında gülüşmelere neden oldu. Kuruyemiş sahibi Kaynar, Başbakan'a çifte kavrulmuş lokum ikram etti.

Başbakan’ın dün akşam satın aldığı altın çileğin kurusu olduğu gibi piyasada tazesi de satılıyor. Taze altın çileğin görüntüsü ise bildiğimiz kabak çiçeğine benziyor.

ALTIN ÇİLEK – YER KİRAZI

 

Türkiye'de Malatyalılar Gıda tarafından Güney Amerika'dan ithalatı yapılan 'Altın Çilek" kurutulması çok zor bir ürün olması özelliği ile ön plana çıkıyor. Yeşil olarak Türkiye'nin her yöresinde yetiştirilebilen 'Altın çilek' ve halk arasında "Yer kirazı" olarak da biliniyor.

 

Haberin Devamı

Altın çileğin en büyük ithalatçılarından olan Malatyalılar Gıda Genel Müdürü Ayhan Karadoğan ürünü kuru olarak ithal ettiklerini belirtirken, "Ürünü kurutmak çok zor ve çok zahmetli bir iş o yüzden ithalatı çok kolay olmuyor" dedi.


‘TALEP ARTIŞINI KARŞILAYAMAYIZ’

İki yılda 50-60 ton altın çilek ithalatı yaptıklarını söyleyen Karadoğan , "Herhangi bir talep artışını şu anda karşılayabilecek durumda değiliz. Ürün çok uzaktan geliyor ve hemen tükeniyor. En son partiyi geçen ay getirdik ve 2 gün de hepsi tüketildi" dedi.


Özellikle Mersin yöresinde eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'inde geçtiğimiz senelerde Mersin bölgesinde tanıtımını yapmak için çalışmalar yapmıştı.

kataer@hurriyet.com.tr 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!