Gezici kütüphane emekliye ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Gezici kütüphane emekliye ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 15:43

Zonguldak’ta 23 yıldır köy ve mahalle sakinlerine okuma alışkanlığını kazandırmak için hizmet veren gezici kütüphane otobüsü eskidiği için emekliye ayrıldı. Gezici halk kütüphanesi son kez Vilayet binası önüne konuşlanarak, kitapseverlere veda ediyor.

Haberin Devamı

İŞTE EMEKLİYE AYRILAN GEZİCİ KÜTÜPHANE

Zonguldak İl Halk Kütüphanesi tarafından kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan, şehir merkezine uzak, ulaşımı zor olan köy ve mahallelerdeki vatandaşları kitapla buluşturmak amacıyla 1987 yılında hizmete giren gezici halk kütüphanesi otobüsü, ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle hurdaya ayrıldı. Gezici halk kütüphanesi otobüsü, bu yılın Eylül ayı sonuna kadar 70 gün boyunca okur severlere son kez hizmet verecek. 23 yıldır köyleri, mahalleleri dolaşarak çocuklara, gençlere kitapları ayaklarına kadar getiren, önemli bir görev üstlenen gezici halk kütüphanesinin içine girildiğinde kokan sayfa kokuları insanı bir nevi tarih yolculuğu yapmasına neden oluyor.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Yeten, 1987’de göreve başlayan gezici kütüphane otobüsünün son kez hizmet verdiğini belirterek, “Şehir merkezine uzak köy ve mahallelerde yaşayan insanlarımızı kitapla buluşturma, onların okuma ihtiyacını gidermek olan araç bu yol hizmetine maalesef son veriyor. Bunun sebebi yılların verdiği yıpranma nedeniyle son yıllarda verim alamamaya başladık. Bakanlık bilgisinde hurdaya ayırma işlemlerine başladık” dedi.

Haberin Devamı

Otobüsün 23 yıllık şoförü 48 yaşındaki İsmail Kaya ise, otobüsle köyleri, mahallelerini gezerek büyük bir hizmet verdiklerini belirterek, “Yeni bir araç tahsis edilse de bu otobüsle 23 yılım geçti. Yıllardır beraberiz, insan ister istemez üzülüyor. Nerden arıza yapar, nedir ne değildir biliyoruz. Ben göreve başladığımda bekardım. Şimdi evlendim çoluk çocuk sahibi oldum. Otobüsle beraber göreve başladık ama o benden 3 yıl önce emekli olarak daha erken davrandı. Otobüs ekonomik ömrünü doldurdu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!