Evlilik ehliyeti olsun

Güncelleme Tarihi:

Evlilik ehliyeti olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 00:00

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, aile yönetmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak için çiftlere “ehliyet” verilmesini önerdi.

Haberin Devamı

Araba, motor, av için bile ehliyet gerektiğini hatırlatan Tufan’ın önerisi TBMM Kayıp Çocuklar Komisyonu tarafından da onay gördü.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Merdan Tufan, sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması için “aile ehliyeti” projesi hazırladıklarını açıkladı. TBMM Kayıp ve Mağdur Çocuklar Araştırma Komisyonu’nun dinlediği Merdan Tufan, “Aile eğitimi projesi” hakkında şunları anlattı:
Avlanmak bile ehliyetle
“Önemli bir projemiz var. Aile eğitimi projesi. Toplumda birçok şeyi yapmak için ehliyet gerekiyor. Araba kullanmak için sizden ehliyet isteniyor, motor kullanmak için, kayık kullanmak için, ava gitmek için, av tezkeresi için; ama Türkiye’de aile yönetmek için, evlenmek için, çocuk sahibi olmak için hiçbir belge istenmiyor. Eğer altyapısı hazırlanırsa evlenmek isteyen çiftlerden aile eğitimi aldığına dair bir belge getirmesini isteyelim.”

‘Memursa izinli sayılsın’

Haberin Devamı

TTK Başkanı Merdan Tufan, şu önerileri getirdi: “Evlenmek mi istiyorsunuz? 5 günlük, 3 günlük, 10 günlük, eğitim alın. Memursa izinli de sayılabilir, ücretlerini bir süre devlet de ödeyebilir. ‘Aile kurabilir’ gibi bir sertifika isteyelim ki en azından ana, temel bilgileri bu süre içerisinde onlara vermiş olalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!