Tunceli'de çatışma: 1 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide çatışma: 1 terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 11:59

Tunceli'nin Mazgirt ilçesi kırsalında terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, ilk bilgilere göre 1 terörist öldürüldü, çatışmanın sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi yakınlarında, güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında dün gece çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. 10 kişi oldukları belirlenen PKK'lı grubun 11 Haziran tarihinde, askeri konvoya bombalı saldırı düzenleyerek 15 askerin yaralanmasına yol açan grup olduğu belirtildi.

Mazgirt İlçesi'ne bağlı Bulgurcular Köyü kırsalında dün gece tespit edilen bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada 1 PKK'lı terörist öldürüldü. Bölgedeki operasyonlar sürerken, Tunceli 4'üncü Komando Tugayı'ndan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine sürekli olarak asker ve mühimmat sevkiyatı yapılıyor. 10 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lıların 11 Haziran tarihinde Mazgirt İlçesi yakınlarındaki bir askeri konvoya bombalı saldırı düzenleyerek, 15 asker ile 1 sivilin yaralanmasına yol açan grup olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇUKURCA'DA TOP SESLERİ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nden bu sabaha karşı Irak yönüne doğru yoğun top atışı yapıldı. Ağır silahların da kullanıldığı ve 1 saat süren atışların sesi ilçe merkezinden de duyuldu.

Mehmetçiğin bölgede PKK'lı teröristlere karşı operasyonları yoğunlaşırken bugün saat 03.00 sıralarında Irak'a sıfır noktada bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yoğun bir top ve silah atışı yapıldı. Askeri birliğin konuşlu olduğu Darsinki Bölgesi'nden Irak yönüne obüs topları ve ağır silahlarla yapılan atışların sesiyle çok sayıda kişi panik içinde uyandı. Yaklaşık 1 saat süren atışların eğitim amaçlı olduğu öne sürülürken bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi. Sınırda PKK'lı teröristlerin Türkiye topraklarına girebileceği bölgelere yeni mevziler kazıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!