Yakınlarını buldu sırada babası var

Güncelleme Tarihi:

Yakınlarını buldu sırada babası var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 00:00

Peru’da büyüyen Vacide Erda, 1 yaşından beri görmediği yakınlarının izini buldu.

Haberin Devamı

Erda, 36 yıl sonra bulduğu eski kimlik defteriyle İstanbul’a geldi. Şimdi, Peru’da bir orman köyünde yaşadığını öğrendiği babasının peşinde.

OKUMAK için İngiltere’ye giden piyanist Suha İren’in oğlu Süheyl Erda, burada tanıştığı Perulu Marina’yla 1974’te İstanbul’da evlendi. Süheyl Erda, aynı yıl dünyaya gelen kızı Vacide ve eşiyle birlikte yerleştiği Peru’da yaşamaya başladı. Ancak bir süre sonra eşiyle sorunlar yaşayan Süheyl Erda, adresini vermediği başka bir kente yerleşti. Marina Erda, kızıyla birlikte hayatını sürdürdü.

Babam Peru’daymış

Büyüdükten sonra babasının izini süren Vacide Erda, uğraşlarına rağmen sadece bir kez, 17 yaşındayken, telefonla konuştu. Erda, yıllar sonra, annesinin yanından yeni evine taşınırken İstanbul’da doğduğu yıl ailesinin aldığı eski kimlik defterini buldu. Erda, İstanbul Üsküdar’daki amcası Sena Erda ve kuzenleriyle buluşarak hasret giderdi.

Vacide Erda, “Şimdi hep birlikte babamın adresini bulacağız. Babamın Peru’da bir orman köyünde yaşadığı yönünde bilgiler var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!