Siirt'te çatışma: 5 şehit

Güncelleme Tarihi:

Siirtte çatışma: 5 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 08:06

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristler önce üs bölgesine saldırdı ardından koruculara pusu kurdu. Çıkan çatışmalarda bir subay, bir uzman çavuş ve üç köy korucusu şehit oldu...

TSK, dün gece önce üs bölgesine ardından da koruculara pusu kuran ve ardından kaçmaya çalışan teröristlerin yerini İHA'larla (İnsansız Hava Aracı) belirledi ve operasyon için düğmeye bastı. İHA'dan alınan bilgiler doğrultusunda ilk olarak helikopterle teröristlerin kaçış noktalarına ateş açıldı. Ardından ise komandoların amansız takibi başladı. Takip sonuç verdi ve kaçan teröristlerle sıcak temas sağlandı, 12 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

 

SİİRT’in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanköy yakınlarında konuşlu Komando Taburu'nun koruma üs bölgesine dün gece saldıran teröristlerle çıkan çatışmada 12 PKK'lı öldürüldü, 1 üsteğmen, 1 uzman çavuş ve 3 korucu şehit oldu. Çatışmada 1 astsubay ile 1 er de yaralandı. Çatışma sırasında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saptanan teröristlerin bulunduğu hedefleri Kobra helikopterler ateş altına alındı, Sikorsky helikopterlerle indirilen komandolar da kaçış yollarını tuttu.

Pervari'ye bağlı Doğanköy'ün yakınında konuşlu Komando Taburu'nun, komşu Sarıyaprak Köyü yakınlarındaki koruma üs bölgesine dün saat 23.00 sıralarında kalabalık PKK'lı grubu roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Tabura 2 kilometre uzaklıktaki üs bölgesi teröristler tarafından 5 ayrı noktadan ateş altına alınırken bir grup terörist de sızma girişiminde bulundu.

Komando Taburu'ndaki askerlerin anında karşılık vermesi üzerine koruma üs bölgesine giremeyen teröristlerin açtığı ilk ateşle 4 asker yaralandı. Hemen helikopterle hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Üsteğmen Mustafa Mustafa Çuhadar ve Uzman Çavuş Yunus Berber, tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı astsubay ile erin tedavisi ise, Şırnak Asker Hastanesi'nde devam ediyor.

PUSUDA 3 KORUCU ŞEHİT

Kalabalık PKK'lı teröristlerin Komando Taburu'na saldırı sırasında bir grup PKK'lı da Doğanköy ile Sarıyaprak köyleri arasındaki yolun güvenliğini sağlayan geçici köy korucusu timine saldırdı.

Teröristlerin açtığı ateşle koruculardan Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan da şehit oldu. Korucularla birlikte şehit sayısı 5'e yükseldi.

12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

PKK'lı teröristlerle Komando Taburu'ndaki askerler arasında çatışma devam ederken, bölgeye takviye güvenlik gücü sevk edildi.

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterler çatışma bölgesine komandoları indirdi. PKK'lı teröristlerin bulunduğu bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edildi, teröristlerin kaçmasını engellemek için tespit edilen hedefler Kobra ve süper Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı.

Gece boyu devam eden çatışma sırasında 12 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Komando Taburu'nun üs bölgesine sızamayan teröristler yoğun ateş karşısında kaçarken, Mehmetçik karadan ve havadan takip başlattı. Sikorsky helikopterler teriristlerin geçiş noktalarına sürekli komando indirdi, Kobra ve Süper Kobra helikopterler PKK'lıların tepesine bomba yağdırdı. Teröristlerin kaçabileceği Şırnak sınırındaki Bestler Dereler bölgesi de helikopterler tarafından ateş altına alındı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

SİİRT'in Pervari İlçesi yakınlarındaki Komando Taburu'na yönelik saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan aypılan açıklama şöyle:

“1. Siirt ili Pervari ilçesi Doğan Köyü (Değirmentaşı Tepe) İleri Üs Bölgesi’ne 30 Haziran 2010 tarihinde saat 23.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 5 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur.

2. Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; 1 subay, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 1 er yaralanmıştır.

Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur.

3. Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü- Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 geçici köy korucusu şehit olmuştur.

4. Teröristlerin bulunduğu bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır.

5. Bu faaliyetle kordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

6. Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


Güvenlik güçlerinin Pervari'deki çatışma bölgesinde, hem de teröristlerin kaçabilecekleri noktalarla Bestler Dereler bölgesinde başlattığı hava destekli operasyon devam ediyor.

ŞEHİTLERE TÖREN

Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve Uzman Çavuş Yunus Berber, korucular Şevket Babat, Halil Bulut ve Mehmet Kaplan için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Basına kapalı yapılan törene, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23'üncü Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, askeri erkan ve şehitlerin yakınları katıldı.
Törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri helikopterle Diyarbakır'a, şehit korucuların cenazeleri de Doğanöy'e gönderildi. Diyarbakır'dan da şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın cenazesi uçakla memleketi Konya'ya, Uzman Çavuş Seçkin Kırbaçırmak'ın cenazesi de Sinop'a götürüldü.

Haberin Devamı


İHA'LI OPERASYON

Haberin Devamı

 

Bu saldırıların ardından teröristlerin bulunduğu noktaya İHA (İnsansız Hava Aracı) gönderildi. İHA tarafından tespit edilen görüntüler doğrultusunda, teröristlerin kaçış noktaları helikopterle ateş altına alındı.

 

Aynı zamanda bölgeye takviye yapılarak komandolar takip ve arazi taraması yaptı ve teröristlerin bulunduğu noktaya ulaştı. Çıkan çatışmada 12 terörist öldürüldü.  Dün geceki saldırıları gerçekleştiren ve bölgeden kaçmaya çalışan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor..

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!