Ä°stanbul'da nefes kesen kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda nefes kesen kovalamaca
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 10:03

Küçükçekmece'de trafik kontrolü yapan polis ekipleri, saat 02.30 sıralarında, cipi durdurmak istedi. Ancak sürücü Orhan Ç. (29) durmayarak kaçmaya başladı. Ana yollarda ve ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışan şüpheliler, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Küçükçekmece başta olmak üzere onlarca polis ekibini peşine taktı. Polis ekipleri, cipi durdurmak için havaya ateş açtı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE NEFES KESEN O ANLAR

Ä°ÅžTE NEFES KESEN KOVALAMA ANI / WEB TV

ARA SOKAKLARDAN D 100'E

Orhan Ç.'nin kullandığı araç ara sokaklarda izini kaybettiremeyince D 100 karayoluna girdi. Avcılar istikametine devam eden araç daha sonra Merter Davutpaşa yönüne girerek kaçmaya devam etti. İzini kaybettiremeyen sürücü Ç. Bakırköy'de tekrar D 100 karayoluna döndü.

TERS YÖNE GÄ°RDİ                   Â

Küçükçekmece, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Fatih'te izini kaybettirmeye çalışan şüpheliler, başarılı olamayınca İncirli mevkinde D 100 yan yol Avcılar istikametine tersten girerek Merter'e doğru devam etti.

TAKÄ°PTEKÄ° POLÄ°SLERE UYARI

Ters yöne girerek kaçmaya çalışan aracı kovalayan polis ekiplerine, telsizden 'kaçan aracın çalıntı olmadığı, sürücünün muhtemelen alkollü olduğu için kaçtığı ve takip sırasında ekiplerin, can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde trafik kurallarına riayet etmeleri' yönünde uyarılar da yapıldı.

Haberin Devamı

TERS YÖNDE BİRÇOK KAZA ATLATTI

Polis ekipleri, cipin peşini ters yönde de bırakmadı. Bu sırada birçok kez kazanın eşiğinden dönüldü. Yaklaşık 5 kilometre ters yönden giden cipi, polis ekipleri Merter'de sıkıştırdı. Kaçmaya çalışan Orhan Ç. yönetimindeki cip, bariyerlere çarparak durdu. Ancak kovalamaca yine bitmedi. Cipten inen Orhan Ç., koşarak kaçmaya başladı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Polisler, havaya ateş açarak Ç.'yi durdurmak istedi. D-100 Karayolu'ndan karşıya geçen Orhan Ç., ağaçlık alanda yakalandı. Orhan Ç. ve cipteki Murat Y.(32), Ali K. (24) ile Serhat O. (28) gözaltına alınarak Zeytinburnu Merkezefendi Polis Merkezi'ne götürüldü.

"EHLÄ°YETÄ°MÄ°Z YOKTU"

Şüpheliler, basın mensuplarının, "Neden polisten kaçtınız?" sorusuna, "Ehliyetimiz yoktu. O yüzden kaçtık" cevabını verdi. Yapılan araştırmada, cipin kiralık olduğu ve şüphelilerin hırsızlıktan kayıtlarının bulunduğu belirlendi. Cipte yapılan aramada da bir miktar esrar bulundu.

YOLDAKÄ° SÃœRÃœCÃœLERDE ÅžAÅžIRDI

Ters yönde ilerleyen şüphelilerin bulunduğu araç ile kafa kafaya gelen otomobilin sürücü, " Az kalsın bana çarpacaktı. Çarpmamak için sağ tarafa kaçtım. O sırada polislerde arkadan geliyordu. Karşıdan gelen aracı görünce, acaba ben mi ters yöne girdim diye düşündüm."

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!