Meslek aşkıyla hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Meslek aşkıyla hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 01:51

Dr. Ilgın Şimşir Yıldırım, 4 kişinin canını alan kamyonun altından ağır yaralı kurtuldu. Boynundan aşağısı felç oldu. Meslek aşkı sayesinde hayata tutundu. Ellerini kullanmaya başladı ve tekerlekli sandalyeyle görevine dönerek bir mucizeyi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, geçen yıl kasasındaki 19 ton yükle, 8 aracı biçip 4 kişinin ölümüne 14 kişininin yaralanmasına neden olan kamyonun hayatını paramparça ettiği Dr. Ilgın Şimşir Yıldırım (35), bir mucizeyi gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dahiliye uzmanı olan Dr. Ilgın Şimşir Yıldırım, kamyonun altında kalarak metal yığınına dönen otomobilden ağır yaralı kurtarıldı. Çalıştığı hastanenin acil servisine götürüldüğünde kalbi durdu. Meslektaşlarının çabasıyla hayata döndürüldü. Yoğun bakımda 46 gün süren ikinci yaşam mücadelesinden de zaferle çıktı. Boynundan aşağısı felç oldu. Doktor eşi Adnan Yıldırım, 3 yaşındaki kızı Damla ve mesleğine olan aşkı sayesinde hayata tutundu. 9 ay süren tedavisinde önce ellerini sonra belinden yukarısını kullanmaya başladı. Kazanın yıldönümünde beyaz önlüğünü giyerek akülü tekerlekli sandalyesiyle işbaşı yaptı ve hastalarının yaşam umudu oldu.
Dr. Ilgın Şimşir Yıldırım, şimdi tek isteğinin bacaklarını da kullanarak, kızıyla birlikte yeniden koşmak olduğunu söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!