Çömelmem

Güncelleme Tarihi:

Çömelmem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

9 askerin şehit düştüğü Gediktepe’ye CHP lideri Kılıçdaroğlu da gidiyor. Çarşamba ya da perşembe günü gerçekleşecek ziyaret için konuşan Kılıçdaroğlu “Çömelmeyeceğim. Çömeleceksem neden gideyim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 askerin şehit düştüğü Gediktepe’yi ziyaret edecek. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bölgeyi ziyaretinden sonra “çömelme” polemiğine yaşanmıştı. Gediktepe’ye gittiğinde çömelip çömelmeyeceğine yönelik soruya CHP lideri “Çömelmeyeceğim. Çömeleceksem neden gideyim” yanıtını verdi. Halkalı saldırısı sırasında yaşamını yitiren Buse Sarıyağ’ın cenazesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a Gediktepe’yi ziyaret isteğini ilettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Kendisi ziyaretten duyacağı memnuniyeti belirtti ve terör brifingi de verebileceğini söyledi. Çarşamba ya da perşembe günü büyük ihtimalle Van üzerinden Gediktepe’ye gideceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in teröre karşı ortak duruş için Erdoğan’la görüşmesine yönelik çağrısıyla ilgili şunları söyledi: “Teamüller Sayın Başbakan’ın bizi ziyaret etmesini gerektirir. Terörle ilgili olarak kendisi ‘Sizinle bazı bilgileri paylaşmak ve süreçle ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum’ derse kendisini elbette ağırlarız. Ancak olay ‘Gelin size bazı bilgiler vereyim’ bağlamında ele alınırsa bu olmaz. Sayın Başbakanın da benim de TBMM’de makamlarımız var. Eğer Sayın Meclis Başkanı Şahin’in çağrısı onlar açısından karşılığını bulursa, Başbakan’ın bir kat yukarı çıkması gayet mantıklı olur. Bir kat yukarısında benim odam var, TBMM’de buluşuruz.”

Düzeni değiştireceğiz

KEMAL Kılıçdaroğlu, Ayaş Geleneksel Dut, Tarihi Evler ve El Sanatları Festivali’ne katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, “Çiftçi, köylü, sanayici, memur, emekli bu düzenden memnun değil. Alın terinin karşılığını alamıyor. Bu düzenden kim memnun? Recep Bey memnun. O yüzden bu düzeni değiştireceğiz, halktan yana bir düzen kuracağız. Alın teri döken, her yerde ve her zaman kazanmalı. Havadan para kazananlar üzülmeli” diye konuştu. Halktan yana bir düzen kurmanın yolunun “temiz siyaset”ten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, meydandakilere “Parlamentoda naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı, kalpazan ister misiniz?” diye sordu. Meydandakilerin “İstemiyoruz” yanıtı vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, “O zaman ‘temiz siyaseti getireceğini’ söyleyen halktan yana politikalar üreten CHP’ye ihtiyaç var demektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!