Şehitlerimizi uğurluyoruz - Aydın

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurluyoruz - Aydın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 15:09

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mehmet Ali Tosun için Aydın'da cenaze töreni düzenlendi.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Gediktepe Mevkii'ndeki Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen er Mehmet Ali Tosun, memleketi Aydın'da, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit cenazesi nedeniyle Aydın'da hayat dururken, terör örgütüne büyük tepki gösterildi. Şehidin kardeşi Fatma Tosun, “Ağabeyim ölmedi, şehit oldu. O bir taneydi, hala bir tane. Onunla gurur duyuyorum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Geçen cumartesi gecesi düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerden, 21 yaşındaki er Mehmet Ali Tosun'un cenazesi, dün saat 19.00 sıralarında askeri uçakla memleketi Aydın'a getirildi. Tosun'un ailesinin yaşadığı Tepecik Mahallesi'ndeki evi, taziyede bulunmak isteyenlerin akınına uğradı. Tosun'un babası Abdullah, annesi Müşerref ve kardeşi Fatma Tosun'un yaşadığı ev ve çevresindeki sokaklar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı.

Haberin Devamı

Mahallenin girişine ve mezarlığa da Aydın Belediyesi tarafından, ‘Başımız sağolsun’ yazılı dev pankartlar asıldı. Mahalleye servis yapan minibüslere ve otomobillere de şehit er Tosun'un fotoğrafları asıldı. İkinci Tepecik Kültür ve Sanat Festivali için mahallede bulunan sanatçılar da eve gidip aileye taziyede bulundu. Terhisine 60 gün kala şehit düşen Tosun'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, bugün sabah Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınıp daha sonra askeri törenin düzenleneceği Bey Camisi'ne getirildi.

Burada ellerindeki dev Türk bayraklarıyla toplanan, 7'den 70'e yaklaşık 15 bin kişi, Tosun'un cenazesini karşılarken, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’, ‘Apo'yu asmayan adam değildir” sloganları attı.

Tosun'un cenazesi, cami avlusuna alkışlar ve tekbirler eşliğinde getirilirken, anne, babası ve kardeşinin metanetli duruşları dikkat çekti. Öğlen namazının ardından düzenlenen askeri tören ve cenaze namazına, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, AK Parti Milletvekili Atilla Koç, MHP Milletvekili Recep Taner, üst düzey rütbeli askerler ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

‘O BİR TANEYDİ, HALA BİR TANE’

Şehit er Tosun'un cenazesinin musalla taşına konulduğu sırada yerlerinden kalkan annesi Müşerref, babası Abdullah ve ablası Fatma Tosun ile diğer yakınları, tabuta kapanarak ağladı, ağıtlar yaktı. Emekli olmak için oğlunun askerden dönmesini bekleyen belediyede işçi baba Abdullah Tosun, “Oğlumla gurur duyuyorum. Ağlayıp o şerefsizleri güldürmeyeceğim. Vatan sağolsun. Bir şehit verir, bin şehit doğarız” dedi.

Anne Müşerref Tosun ise “Oğlumla gurur duyuyorum. Oğumu canını alanların ciğerleri yansın” dedi. Kardeşi Fatma Tosun ise “Onunla gurur duyuyorum. Ağabeyim ölmedi, şehit oldu. O bir taneydi, hala bir tane” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Cenaze namazının kılınmasının ardından Tosun'un cenazesi, askerlerin omuzlarına anılırken, saygı yürüyüşü sırasında Aydın'da hayat durdu, terör örgütüne yönelik öfke seli sokaklara taştı. Tosun'un cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere kalabalık bir konvoy eşliğinde yaklaşık 7 kilometre yürünerek Tepecik Mezarlığı'na götürüldü. Şehidin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YUVA KURMAK İSTİYORDU

Acemiliğini Isparta'da yaptıktan sonra gittiği Hakkari'de şehit düşen, bekar Mehmet Ali Tosun'un en büyük hayalinin, iki ay sonra terhisini aldıktan sonra mutlu bir yuva kurmak olduğu öğrenildi. Tosun'un sivil hayatında, hurdacıda çalıştığı, fanatik Fenerbahçe taraftarı olmasıyla tanındığını, Aydınspor Kulübü'nün ‘Asi Kankalar’ adlı taraftar grubunun üyesi olduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!