PKK’nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok, DTP’yi yönetti

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok, DTP’yi yönetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 00:22

PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK/TM yönelik operasyonda 151 şüpheli hakkında açılan davanın iddianamesinde ilginç detaylar yer aldı.

İddianamede, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP ve sonrasında kurulan BDP’nin, PKK’nın Avrupa sorumlusu olan Sabri Ok tarafından yönetildiği belirtildi. Toplam 7 bin 500 sayfalık iddianamede Ok’un, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP içerisinde parti yönetiminden, yapılacak basın açıklamalarına ve seçim çalışmalarına kadar nüfusunu kullandığı, eşbaşkanları ve milletvekilleri ile irtibatları olduğu, bu kişiler vasıtasıyla partiyi yönettiği ve yönlendirdiği, DTP’nin kapatılması ihtimaline karşı yeni bir parti kurdurduğu ve genel başkanını kim olacağına karar verdiği belirtildi. İddianamede yer alan Sabri Ok’un 17 Haziran 2008’de DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek’e grup toplantısıyla ilgili telefon konuşması şöyle:
“Sizin grup bugün gene niye toplanamadı? İki grup başkanı da mı il dışındaydı? Eğer duyarsızlıktan, keyfiyetten, kaynaklı ise onlar kimse bilelim arkadaş.”

Sanıklar arasında Sabri Ok’un yanısıra PKK’nın Avrupa sorumluları olan kapatılan eski DEP Milletvekili ve Kongre- Gel Başkan Yardımcısı Remzi Kartal ve yine kırmızı bültenle aranan PKK yöneticisi Gülabi Dere’nin de adı yer aldı. İddianamede, Ahmet Türk başkanlığında DTP heyetinin, Kuzey Irak ziyaretinde Mesud Barzani ile Celal Talabani ile basına kapalı yaptıkları görüşmeler de bulundu.

İddianamede, BDP’li belediye başkanların KCK/TM’nin mali sorumlusu gösterilen sanık Hüseyin Yılmaz’ın banka hesabına her ay düzenli para yatırdıkları ileri sürüldü. İddianemede, Hüseyin Yılmaz’ın Diyarbakır’ın bir ilçe belediyesinde rüşvet aldığı ve belediyedeki bilgisayarda porno film izlediği için R.C. adlı işçiyi sorgulaması da yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!